Помощ за Здравка!

Начало на кампанията: 28.12.2021

Нещастен инцидент преобръща живота на Здравка и я превръща в инвалид. Вече четири години тя не може да се върне към предишния си живот, не може да се грижи нито за малкия си син, нито за себе си. Раните след първите 4 операции се влошават и се налагат нови операции и лечение.

Помощ за Здравка!
9 076 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS ZDRAVKA

За кампанията

През 2018 год. Здравка е блъсната от кола. Ударът откъсва крака й, но благодарение на екипът специалисти в болница „Св. Анна“ Варна, кракът е спасен. Следват още 4 операции през същата година за присаждане на тъкани, кожа и кост.

За съжаление, остава една рана, която все още не е затворена. Въпреки двете операции по затварянето й, раната става все по-голяма.

Специализирана травматологична болница в Истанбул изготвя на Здравка предложение за лечение в два етапа.

С първата операция ще се премахнат всички импланти, ще се отстранят инфектираните кости и тъкани и ще се имплантира специално изготвена антибиотична верига на хроничното инфекциозно огнище.

На втория етап ще се махне антибиотичната верига и ще се направи остеотомия на големия и малък пищял, след което ще се постави външен фиксатор.

letter Лекарите сътвориха чудеса и спасиха крака, но раните четвърта година не зарастват. Опитите за лечение в България са неуспешни. Спасението й е операция в Истанбул, за която са необходими над 100 000 лв. В противен случай има реална опасност за ампутиране на крака на Здравка.

Целта

Стойността на двете операции е 56 000 евро.

С инвалидната пенсия на Здравка това е невъзможна сума. Затова цялата й надежда е обърната към щедростта на дарителите! 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!