Помощ за Здравка!
DMS ZDRAVKA

Помощ за Здравка!

Нужната сума за лечението на Здравка ще бъде предоставена от здравната каса.

 

Събраните средства от DMS кампанията ще бъдат пренасочени към друга кауза. А средствата по дарителската сметка на Здравка, които са около 30 000 лв, ще се използват за закупуване на лекарства и консумативи в следоперативния й период.

Сподели

Заедно събрахме 10 762 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
1084 8 0 2999 лв. 400 лв. 6263 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Нещастен инцидент преобръща живота на Здравка и я превръща в инвалид. Вече четири години тя не може да се върне към предишния си живот, не може да се грижи нито за малкия си син, нито за себе си. Раните след първите 4 операции се влошават и се налагат нови операции и лечение.

През 2018 год. Здравка е блъсната от кола. Ударът откъсва крака й, но благодарение на екипът специалисти в болница „Св. Анна“ Варна, кракът е спасен. Следват още 4 операции през същата година за присаждане на тъкани, кожа и кост.

За съжаление, остава една рана, която все още не е затворена. Въпреки двете операции по затварянето й, раната става все по-голяма.

Специализирана травматологична болница в Истанбул изготвя на Здравка предложение за лечение в два етапа.

С първата операция ще се премахнат всички импланти, ще се отстранят инфектираните кости и тъкани и ще се имплантира специално изготвена антибиотична верига на хроничното инфекциозно огнище.

На втория етап ще се махне антибиотичната верига и ще се направи остеотомия на големия и малък пищял, след което ще се постави външен фиксатор.

letter Лекарите сътвориха чудеса и спасиха крака, но раните четвърта година не зарастват. Опитите за лечение в България са неуспешни. Спасението й е операция в Истанбул, за която са необходими над 100 000 лв. В противен случай има реална опасност за ампутиране на крака на Здравка.