Шанс за Стела!

Начало на кампанията: 23.12.2021

Животът на Стела е всекидневна 24-часова борба с болката, която не може да се сравни с никоя друга. Тя променя изцяло ежедневието й, начина на живот и социалната активност на Стела поради невъзможност за продължително седене, стоене и движение.

Шанс за Стела!
7 724 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS STELA

За кампанията

От началото на тази година Стела започва да изпитва болки и изтръпване в сакрума и бедрата. Постепенно се стига до затруднено ходене, главоболие, нарушения на съня, замаяност.

Преглед в клиника „AIMIS Spine“ Кипър установява кисти на Тарлов.

Стела получава предложение за операция, включваща сакрална ламинектомия и декомпресия на нервите с поставяне на резорбиращи се дискове.

Стойността на интервенцията е 49 900 евро.

letter Здравейте, мили хора! Казвам се Стела и съм на 35 години. В разцвета на силите си, усмихната енергична, жизнена, трудолюбива. Или поне бях... Диагнозата Периневрални кисти на ниво S2 в гръбначния канал дойде след година на прогресираща като честота и времетраене болка в областта на опашката по време на движение, буквално на всяка втора крачка. Изключително рядко заболяване, при което едва 5% от световното население страда от тези кисти, а от тях около 1% са симптоматични. За съжаление в България, а и не само тези кисти са почти напълно непознати, неглижирани и дори отричани и много често, ако бъдат диагностицирани правилно, то предлаганото лечение е по-скоро увреждащо, отколкото подобряващо здравословното състояние на човека. Животът с кисти на Тарлов е всекидневна, 24-часова борба с болката, която не мога да сравня с никоя друга… Промени се ежедневието, начинът ми на живот и социалната ми ангажираност поради невъзможността за продължително седене, стоене и движение. Болката идва на пристъпи. Има си една постоянна такава, но тя е търпима. Лягам и ставам с болка! Но настъпи ли кризата болката е неописуема! Ужасяваща, влудяваща, пареща, режеща и парализираща! На всяка втора крачка се появява и стигам до там, че пресичайки на зелен светофар се случва по средата на платното краката ми да блокират! Дори домакинските задължения са ми непосилни в моментите на криза. Изпитвам страх да кихна и кашлям, защото боли. Продължителното седене също е невъзможно. Физическата активност съм я намалила максимално в опит да спестя някаква част от тези пристъпи. Никакви лекарства и болкоуспокояващи не помагат. Беше ми предложена гръбначно-мозъчна операция на стойност 49 900 € в Американският институт по минимално инвазивна хирургия на гръбначния стълб, намиращ се в Кипър. Както е ясно това е непосилна сума за мен, както и за всеки друг човек. С всяка битка в живота си съм се справяла сама, но за тази ще имам нужда от вашата помощ и подкрепа! Искам да имам възможност за нормален живот без болка! Във възраст съм, в която тепърва би трябвало да разбера що е то да си майка и съпруга; да работя и да съм полезна на обществото, а не да вървя по пътя, на който в края ме чака тежка инвалидизация и нищожно съществуване! Благодаря, че прочетохте докрай историята ми, за да разберете отчаянието и безизходицата, в които се намирам. Знам, че в тези времена е трудно на всеки, но все пак ви моля за помощ и подкрепа, мили хора, защото нямам други възможности да набавя нужната сума!

Целта

Кампанията набира 37 809 евро, тъй като сумата е невъзможна за семейството на Стела.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!