Каритас: Защото сме хора!
DMS CARITAS

Каритас: Защото сме хора!

Сподели

Да живееш с достойнство е изконно право на всеки човек, във всеки етап от живота му.

За поредна година „Каритас България“ стартира кампанията „Защото СМЕ ХОРА!“.

Чрез нея сдружението помага на възрастните хора, живеещи в морална и физическа изолация, да не губят надежда, вяра и достойнство. Да разберат, че не са сами в трудностите, които изпитват, и че има хора, на които могат да разчитат.

Възрастните хора в България

Замисляли ли сте се какво е да си сам, немощен и болен? Притиснат от тежестта на старостта, изоставен и  забравен, като никому ненужен човек?

Така се чувстват по-голяма част от възрастните хора в България – една от най-уязвимите групи по отношение на доходи, качество на живот и социална изолация. Те често са оставени сами на себе си, извън дневния ред на обществото, като никому ненужни хора.

Пандемията внесе допълнителни затруднения за българските пенсионери, засили тревогите им и увеличи дистанцията между тях и близките им. Това направи нашите майки, бащи, баби и дядовци още по-затворени и по-притеснени за здравето си и за справянето с нелекото си ежедневие. Стресът стана голям за тях.

Домашни грижи на „Каритас“

В ежедневната работа с възрастни хора, „Каритас“, се стреми да променя тази ситуация. Чрез услугата „Домашни грижи на „Каритас“, сдружението не просто помага на възрастните хора с професионални здравни и социални грижи, а се опитва – с внимание и добро отношение, да възвърне надеждата им, като им покаже, че са значими и ценни за всички нас.

Услугата „Домашни грижи на „Каритас“ се извършва от мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници, които посещават възрастните хора в домовете им и им помагат в ежедневните грижи за здравето, хигиената и социалния им живот.

Посещенията на сътрудниците на „Каритас“ карат възрастните хора да не губят надежда, вяра и достойнство, осъзнавайки, че не са забравени и изоставени и че има хора, на които могат да разчитат.

Когато и животът ги е изоставил, им оставаш само ти!

Бъдете част от тази толкова благородна кауза!

Нека заедно помогнем на възрастните хора да изживеят старините си достойно. Защото СМЕ ХОРА и защото подкрепата, дадена от сърце, променя човешки живот!

Набраните от кампанията средства ще подпомогнат медицинските сестри и социалните помощници от „Домашни грижи на „Каритас“ да продължават да посещават в домовете им над 300 възрастни и болни хора от 13 села и градове в България и да им помагат да изживеят старините си достойно.

Може да изразите своята съпричастност, като:

  1. Изпратите SMS с текст DMS CARITAS на 17777 на цена 1 лв. за всички мобилни оператори.
  2. Станете постоянен месечен дарител с дарение от 2 лв., чрез SMS с текст DMS CARITAS на номер 17777 (за всички мобилни оператори).
  3. Дарите онлайн в страницата на кампанията.