Седем истории: Всяко дете заслужава история с бъдеще
DMS SEDEM

Седем истории: Всяко дете заслужава история с бъдеще

Сподели

От нас зависи в какви възрастни ще се превърнат децата ни.

От нас зависи колко ще ги е грижа за другите.

От нас зависи в какъв свят ще живеят.

С тези думи започва текстът към новата кампания за Коледа на сдружение „Седем истории“.

Преди години Христо Янев, бивш фурболист от националния отбор и настоящ треньор на „Миньор“ Перник основава сдружение “Седем истории” заедно със Светлана Картунова, дългогодишен логопед и специалист по ранно детско развитие. 

Сдружението си поставя амбициозната цел да изгради в София център за терапия на деца от аутистичния спектър. Този център ще бъде с визия и оборудване, които предразполагат децата и отговарят на високи стандарти за ефективност, с голяма зала за сензорна терапия. Там ще може да работи екип, който включва по-голям брой различни специалисти освен логопед, включително за ерготерапия, физиотерапия и рехабилитация.

Сега практиката показва наличието на сериозни проблеми на терапевтичните практики със съседи и наемодатели заради спецификата на дейността и общественото неразбиране и нетолерантност. За последните години Светлана е сменила пет кабинета до момента, както поради разрастване на дейността, така и заради проблеми със съседите.

Изграждането и оборудването на център с параметри за терапевтична дейност, който да отговаря на всички нужди на децата, има специфични изисквания.

Затова целевата сума, която е заложена в кампанията, е 500 000 лв.

Можем да станем част от щастливия край не просто на една, а на поне седем истории, като изпратим дарителски SMS с текст DMS SEDEM или дарим онлайн в страницата на кампанията.