Дарете топъл обяд за Иво и още десет младежи
DMS SUPA

Дарете топъл обяд за Иво и още десет младежи

Сподели

Заедно събрахме 671 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
125 8 0 300 лв. 0 лв. 230 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

Историята на Иво

Срещнахме Иво, когато беше на 12 в центъра за настаняване от семеен тип Изгрев, гр. Варна. Тогава той беше едно малко, уплашено момче, но очите му бяха пълни с надежда. Мечтаеше да стане готвач, за да нахрани всички деца, израснали без семейства, без майки и баби, които да им готвят вкусна и топла храна.

На всяко съботно доброволческо ателие все така ентусиазиран ни питаше дали вече е достатъчно голям, за да работи в Социалната Чайна.  И когато навърши 15 прекрачи прага ни, с широка усмивка, нетърпелив да сбъдва мечтите си.

В началото му беше трудно да бъде редовен на работа, да изслушва колегите си и да си учи уроците.

С помощта на ментора си и целия екип на Чайната, 3 години по-късно, Иво  успя да завърши училище и започна  стажа в голяма IT компания. Не стана готвач, но продължи да се бори за мечтата си, а именно: да приготвя топла храна за деца без семейства.

В момента в Социалната Чайна работят още 10 младежи със сходни съдби.

Нашата обща цел е да осигурим изхранване на нашите младежи, на които осигуряваме работа в Чайната от години, където се учат на самостоятелност и трудови навици. Една част от тях са самостоятелно живеещи, без подкрепата на семейство.

През зимния период, предвид нарастващите разходи за режийни, забелязваме, че младите хора като Иво нямат достатъчно средства и основно се хранят с бърза и нездравословна храна, а понякога дори не се хранят.  Една част от тях, вследствие на нездравословния си начин на живот, често боледуват.

Към настоящия момент и предвид продължителната пандемия нямаме възможност нито да им увеличаваме заплатите, нито да им осигурим здравословна, питателна храна, от която имат нужда в подрастващата възраст.

Затова, бихме искали да ги подкрепим като им осигурим топъл обяд, приготвен от самите тях с помощта на професионални ни готвачи!

letter С набирането на сумата от 5 000 лв. вие ще ни дадете възможност да предоставим вкусно и здравословно хранене на нашите момичета и момчета през цялата зима.