Дарете топъл обяд за Иво и още десет младежи

Начало на кампанията: 25.11.2021

Нашата обща цел е да осигурим изхранване на младежите , на които осигуряваме работа в Социалната чайна от години, където се учат на самостоятелност и трудови навици. Една част от тях живеят самостоятелно, но без подкрепата на семейство. Подарете им усещане за семейство, дом и уют!

Дарете топъл обяд за Иво и още десет младежи
86 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS SUPA

Историята на Иво

Срещнахме Иво, когато беше на 12 в центъра за настаняване от семеен тип Изгрев, гр. Варна. Тогава той беше едно малко, уплашено момче, но очите му бяха пълни с надежда. Мечтаеше да стане готвач, за да нахрани всички деца, израснали без семейства, без майки и баби, които да им готвят вкусна и топла храна.

На всяко съботно доброволческо ателие все така ентусиазиран ни питаше дали вече е достатъчно голям, за да работи в Социалната Чайна.  И когато навърши 15 прекрачи прага ни, с широка усмивка, нетърпелив да сбъдва мечтите си.

В началото му беше трудно да бъде редовен на работа, да изслушва колегите си и да си учи уроците.

С помощта на ментора си и целия екип на Чайната, 3 години по-късно, Иво  успя да завърши училище и започна  стажа в голяма IT компания. Не стана готвач, но продължи да се бори за мечтата си, а именно: да приготвя топла храна за деца без семейства.

В момента в Социалната Чайна работят още 10 младежи със сходни съдби.

Нашата обща цел е да осигурим изхранване на нашите младежи, на които осигуряваме работа в Чайната от години, където се учат на самостоятелност и трудови навици. Една част от тях са самостоятелно живеещи, без подкрепата на семейство.

През зимния период, предвид нарастващите разходи за режийни, забелязваме, че младите хора като Иво нямат достатъчно средства и основно се хранят с бърза и нездравословна храна, а понякога дори не се хранят.  Една част от тях, вследствие на нездравословния си начин на живот, често боледуват.

Към настоящия момент и предвид продължителната пандемия нямаме възможност нито да им увеличаваме заплатите, нито да им осигурим здравословна, питателна храна, от която имат нужда в подрастващата възраст.

Затова, бихме искали да ги подкрепим като им осигурим топъл обяд, приготвен от самите тях с помощта на професионални ни готвачи!

letter С набирането на сумата от 5 000 лв. вие ще ни дадете възможност да предоставим вкусно и здравословно хранене на нашите момичета и момчета през цялата зима.

Целта

Дарете за нашата кауза и бъдете част от мечтите на Иво и още 10 младежи като него.

Подарете им усещане за семейство, дом и уют!

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!