Бъдеще за ромските деца в дигиталния свят
DMS GRAMOTNOST

Бъдеще за ромските деца в дигиталния свят

Сподели

Заедно събрахме 162 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
27 0 0 125 лв. 10 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Те имат мечти като всички други деца – да пораснат големи и да станат успешни. Мечтаят, докато играят по тесните кални улички със схлупени къщи и купчини боклук.

Това се случва само на 7 км от лъскавия център на София. Това са децата на кв. Факултета – кварталът в столицата с най-много деца, с най-много мечти, обречени да се провалят.

Има мост към тяхното успешно бъдеще: дигитална грамотност. Не просто образование, а знания и умения, съответстващи на съвременната дигитална среда.

Помогнете на Ротари клуб София Център да стартира програма за обучение в дигитална грамотност за ромски деца от 4 до 7 клас в кв. Факултета в София.

Как?

Като дарите средства за привличането на преподавател по програмата и за закупуването на проектор и екран.

През 2021 г. с дарения от нашите членове и Ротари, РК София Център ремонтира и обзаведе с чинове, столове и компютри компютърна зала в народно читалище „Ромски таланти – 2016“ в кв. Факултета. Така създадохме условията за провеждане на обученията по дигитални умения.

С минималната необходима сума от 5000 лв. клубът ще може да стартира през първата половина на 2022 г. обучение в компютърната зала за ромски деца от 75-о ОУ „Тодор Каблешков“ и други деца в квартала. Само в училището има близо 400 деца.

Помогнете ни да напълним компютърната зала!

Организирането и осъществяването през 2022 г. на програма за дигитална грамотност за ромски деца в компютърната зала в читалището е следващата стъпка и крайъгълен камък в постигането на поставените от РК София Център цели. Те са именно:

  • Подпомагане адаптацията на ромските деца и младежи в съвременната дигитална среда на образование и живот
  • Провеждане на обучителни процеси, които не са включени в редовната учебна програма
  • Предоставяне на знания и умения в дигитална среда
  • Достъп до компютърни знания и умения и повишаване на нивото им
  • Събуждане на интерес у учениците към науки и технологии с цел тяхното мотивиране за развитие и учене
  • Устойчиво повишаване образованието и културните ценности на подрастващите от ромската общност