Да създадем заедно защитен кът за детски игри!

Начало на кампанията: 27.11.2021

Ремонт на детски кът - едно красиво място за игра на децата с нови люлки, няколко нови играчки, красива дървена къщичка, мека зелена трева и красива, пъстра оградка.

Да създадем заедно защитен кът за детски игри!
48 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS IGRA

За кампанията

Децата, пострадали от насилие, често растат като пленници между четири стени и чакат детството им да отмине, за да могат да се освободят и да изтрият следите от миналото… Те искат да бъдат големи, силни и щастливи.

А ние искаме да сме до тях в онези моменти, когато им е трудно. Ние сме Сдружение “Самаряни” – екип от социални работници, психолози и други специалисти, посветени на това да помагаме на децата и техните семейства. В работата си досега срещнахме много деца – 444 през последните 18 години, преживели страдание от насилието, на което стават свидетели или дори жертви… и то там – в дома им, където живеят.

В “Самарянска къща”, едно от първите неща, което грабва сърцата на децата, когато прекрачат прага на Кризисния център, заедно със своите майки, е детското съоръжение на двора, зад къщата.

Пързалката в красиви цветове ги привлича и те бързат да опознаят всяко кътче от това място, сякаш то им помага да си спомнят, че са деца. След първите мигове развълнувана игра, те забелязват празното място на люлките и винаги с нескрито любопитство питат: “А къде са люлките?”… Тогава им разказваме, че много, много деца са играли на люлките и те са се повредили, защото вече са остарели.

letter Детският кът е вече на цели 10 години, направен е дори преди те да се родят и затова сега се нуждае от ремонт.

Нашата цел

И ние мечтаем да променим това място за децата. Искаме тук да се появят нови люлки и още няколко нови играчки, красива дървена къщичка, мека зелена трева и красива, пъстра оградки.

И точно в този момент децата започват да се радват, да подскачат и, пляскайки с ръчички, да повтарят: “Люлки! Люлки! И клатещо се пате! Да, и къщичка! Още играчки и тревичка…”, вярвайки, че точно сега всичко това ще се появи и те ще бъдат първи на люлките. Тази искрена, детска вяра и сърдечният им трепет са толкова пленяващи!

Затова нека дарим и заедно да сбъднем тази чиста, детска мечта за тяхно защитено и сигурно място за игри!

#ДетствотоНеБиваДаБоли, то трябва да е #ВремеЗаИгри!

За каузата и ти дари!

Тази организация е участник в проекта на Фондация BCause „Информиране, ангажиране, успех!“, финансиран по Фонд Активни граждани България от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на капацитета и устойчивостта на гражданския сектор.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!