Да създадем заедно защитен кът за детски игри!
DMS IGRA

Да създадем заедно защитен кът за детски игри!

Сподели

Заедно събрахме 84 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
60 2 0 0 лв. 20 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 2 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Децата, пострадали от насилие, често растат като пленници между четири стени и чакат детството им да отмине, за да могат да се освободят и да изтрият следите от миналото… Те искат да бъдат големи, силни и щастливи.

А ние искаме да сме до тях в онези моменти, когато им е трудно. Ние сме Сдружение “Самаряни” – екип от социални работници, психолози и други специалисти, посветени на това да помагаме на децата и техните семейства. В работата си досега срещнахме много деца – 444 през последните 18 години, преживели страдание от насилието, на което стават свидетели или дори жертви… и то там – в дома им, където живеят.

В “Самарянска къща”, едно от първите неща, което грабва сърцата на децата, когато прекрачат прага на Кризисния център, заедно със своите майки, е детското съоръжение на двора, зад къщата.

Пързалката в красиви цветове ги привлича и те бързат да опознаят всяко кътче от това място, сякаш то им помага да си спомнят, че са деца. След първите мигове развълнувана игра, те забелязват празното място на люлките и винаги с нескрито любопитство питат: “А къде са люлките?”… Тогава им разказваме, че много, много деца са играли на люлките и те са се повредили, защото вече са остарели.

letter Детският кът е вече на цели 10 години, направен е дори преди те да се родят и затова сега се нуждае от ремонт.