Подари топла черупка!
DMS KOSTENURKA

Подари топла черупка!

Кампанията събра нужните срeдства за изграждане на костенуркова лечебница. Отваря се нова кампания DMS KOSTENURKА, чиято цел е да покрива месечните разходи на новопостроената лечебница за костенурки в несебърското село Баня.

Благодарим на всички дарители, които подкрепят Фондация „Геа Челониа”!

Сподели

Заедно събрахме 896 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
397 7 0 420 лв. 60 лв. 5 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

С вашия дар вие изграждате тухличка или стена от помещение, в което ежегодно десетки костенурки ще намират добри условия за престой през зимата и ще се лекуват.

Ние сме Ива и Иво – екипът на Спасителният център за костенурки към Фондация „Геа Челониа.

Нашата любов и мисия е да помагаме на едни от най-неглижираните диви животни – костенурките.

Те са втората най-силно застрашена от изчезване група животни в света след приматите и са много уязвими. Ежедневно стават жертви по пътищата, под багерите на нивите, при строителството на комплекси и голф-игрища, при пожари, дори при срещи с кучета и хора.

Центърът е единственият специализиран в лечението на пострадали костенурки в България.

Всяка година приемаме и освобождаваме над 250 успешно излекувани при нас костенурки и около 200 бебета, излюпени при нас, което за 14 години съществуване прави над 6000 спасени костенурки. А това е много!

Животът на всяка костенурка е важен за нас. Спасителният център е изграден в нашия дом в несебърското село Баня и е неразривно свързан с живота ни. При нас костенурките получават максимално добро отношение и лечение. Искаме да ги има и за децата на нашите деца.

Костенурката Коста е наш пациент, намерен на пътя край Созопол с огромна зееща дупка на част от черупката му. Вероятно прибран за домашен любимец, той е избягал от двора и се е озовал на пътя между фучащите коли. Тежко ранен, той бе докаран в нашия център.

Болни и пострадали костенурки като Коста, приети в края на лятото и есента не могат да заспят зимен сън с раните си и ще трябва да се лекуват. За да оздравеят им е нужна много топлина, светлина и лично пространство.

За да им ги осигурим, сме изправени пред огромно предизвикателство и имаме нужда от вашата помощ: ДА ИЗГРАДИМ КОСТЕНУРКОВА ЛЕЧЕБНИЦА.

Изграждането на лечебницата ще струва 13 855 лв. и включва:

  • изработка, транспорт и монтаж на олекотена метална конструкция и термопанели
  • вратопрозорец с ПВЦ дограма
  • прокарване на ток и вода

 

letter Споделете тази кампания, подкрепете ни със средства, свържете ни с компании, които биха дарили средства или строителни материали, с медии и хора, които биха разгласили кампанията ни!