Подари подкрепа!
DMS RODITEL

Подари подкрепа!

Сподели

Заедно събрахме 1 621 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
433 89 1 270 лв. 35 лв. 700 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

Защо го правим?

„В един момент сърцето ми спря. А тъкмо се беше родило. Роди се моето недоносено бебе. Когато го видях толкова мъничко, крехко и оплетено с куп жички и апаратури, сърцето ми спря. Очите ми се замъглиха, а сълзите се стичаха по лицето ми. В този миг повярвах, че скоро ще мога да го гушна. Но съдбата не ми даде този шанс. Отне ми го. Безвъзвратно. Чувствам се съкрушена, изгубена, погълната от тъмнина. Точно сега имам нужда от подкрепа. Имам нужда от някого, който да ми помогне да повярвам, че това не е краят, че има останала някаква малка надежда в тази безкрайна безнадеждност. Не мога да се справя.“

Историята на тази майка може да се случи на всекиго.

На нас тази история не ни е безразлична. За нас не е без значение какво се случва с родителите, които се сблъскват с немислимото – загубата на своето бебе. В тази трудна житейска ситуация те имат нужда да застанем до тях.

Благодарение на вашата финансова подкрепа фондация „Нашите недоносени деца“ ще предложи на тези семейства безплатна помощ от психотерапевт.

За да се справят родителите с тежката емоционална травма, се изисква дългосрочна работа с терапевт. Често тя е финансово непосилна за много от пострадалите родители. За жалост непреодоленият траур може да има своето негативно въздействие върху бъдещето на това семейство.


През месец ноември 2021 г., ние от Фондация “Нашите недоносени деца”, заедно със съдействието на Фондация BCause, стартирахме кампания за набиране на средства за оказване на дългосрочна емоционална и психологическа подкрепа на родители, преживели загуба на дете.

Щастливи сме да споделим, че събраните към момента средства могат да осигурят дългосрочна терапевтична подкрепа на 10 семейства, срещнали се с немислимото.

Към този момент, вече работим с родители преживели загуба. Радостни сме, че благодарение на тази кампания и на всички дарители, ще имаме възможността да окажем подкрепа и да подпомогнем на семейства в този особено труден, кризисен житейски етап.

letter Стотици родители всяка година потъват в празнина и самота. Не знаят къде да намерят подкрепа, чувстват се изгубени, нямат сили да продължат. Освен мъката, често се оказва невъзможно за тях да потърсят професионална подкрепа от опитен терапевт поради финансови затруднения.