Подари подкрепа!

Начало на кампанията: 19.11.2021

Когато семейството се сблъска с немислимото - подари подкрепа! Всяка година в България се раждат около 6000 недоносени бебета, но за съжаление някои от тях не успяват да се преборят за живота си. Фондация „Нашите недоносени деца“ е първата неправителствена организация в България, създадена в подкрепа на недоносените бебета и техните семейства.

Подари подкрепа!
Кампанията се нуждае от 540 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS RODITEL

Защо го правим?

„В един момент сърцето ми спря. А тъкмо се беше родило. Роди се моето недоносено бебе. Когато го видях толкова мъничко, крехко и оплетено с куп жички и апаратури, сърцето ми спря. Очите ми се замъглиха, а сълзите се стичаха по лицето ми. В този миг повярвах, че скоро ще мога да го гушна. Но съдбата не ми даде този шанс. Отне ми го. Безвъзвратно. Чувствам се съкрушена, изгубена, погълната от тъмнина. Точно сега имам нужда от подкрепа. Имам нужда от някого, който да ми помогне да повярвам, че това не е краят, че има останала някаква малка надежда в тази безкрайна безнадеждност. Не мога да се справя.“

Историята на тази майка може да се случи на всекиго.

На нас тази история не ни е безразлична. За нас не е без значение какво се случва с родителите, които се сблъскват с немислимото – загубата на своето бебе. В тази трудна житейска ситуация те имат нужда да застанем до тях.

Благодарение на вашата финансова подкрепа фондация „Нашите недоносени деца“ ще предложи на тези семейства безплатна помощ от психотерапевт.

За да се справят родителите с тежката емоционална травма, се изисква дългосрочна работа с терапевт. Често тя е финансово непосилна за много от пострадалите родители. За жалост непреодоленият траур може да има своето негативно въздействие върху бъдещето на това семейство.


През месец ноември 2021 г., ние от Фондация “Нашите недоносени деца”, заедно със съдействието на Фондация BCause, стартирахме кампания за набиране на средства за оказване на дългосрочна емоционална и психологическа подкрепа на родители, преживели загуба на дете.

Щастливи сме да споделим, че събраните към момента средства могат да осигурят дългосрочна терапевтична подкрепа на 10 семейства, срещнали се с немислимото.

Към този момент, вече работим с родители преживели загуба. Радостни сме, че благодарение на тази кампания и на всички дарители, ще имаме възможността да окажем подкрепа и да подпомогнем на семейства в този особено труден, кризисен житейски етап.

letter Стотици родители всяка година потъват в празнина и самота. Не знаят къде да намерят подкрепа, чувстват се изгубени, нямат сили да продължат. Освен мъката, често се оказва невъзможно за тях да потърсят професионална подкрепа от опитен терапевт поради финансови затруднения.

Целта

Професионалната психотерапевтична помощ би осигурила на тези родители защитена среда, в която да споделят чувствата си, да работят с емоциите си, да преминат през болката по-лесно.

Терапевтичната практика е доказала, че хората, получили подкрепа след преживяна трагедия, успяват да приемат по-лесно случилото се, да се фокусират в настоящето и да погледнат смело към бъдещето.

Със сумата от 540 лв. месечно 3 семейства ще имат възможността да се възползват от регулярна терапевтична подкрепа с фамилен психотерапевт. 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!