Дари за „АРТ Тунел Шумен“!
DMS ART

Дари за „АРТ Тунел Шумен“!

Кампанията по набиране на средства за изграждане на пространство за изкуство „Арт тунел Шумен“ е временно преустановена поради невъзможност да бъде събрана нужната сума в настоящия контекст на дарителски нужди.

Проектът целеше да осигури поле на млади творци от всички местни школи и паралелки по изкуства, които имат нужда от пространство за изява.

Събраните до момента средства ще бъдат  пренасочени към организиране на изложби и други творчески инициативи, съвместно с Център за подкрепа за личностно развитие – ОДК гр. Шумен.

Фондация Подобри запазва правото си да обнови дарителската кампания на по-късен етап.

Сподели

Заедно събрахме 465 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
59 8 0 380 лв. 0 лв. 10 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

Защо го правим?

Чрез нашия проект желаем да предоставим свобода на всеки артист, който желае да се изяви пред широка аудитория, без ограничения. „Арт тунел Шумен“ ще бъде именно това пространство и трибуна, където всеки е добре дошъл и където целият град свободно може да се запознае с творчеството му.

Каузата ни е свързана със събиране на средства за изграждането на АРТ Тунел Шумен – иновативно пространство за изложби, което представлява тунело-подобна мобилна конструкция, която ще бъде достъпна за безплатно използване от голям кръг артисти, школи, училища или други организации.

С този проект искаме да създадем една отворена галерия, която ще дава поле за изява на творци на различни изкуства – модерни, изящни, стрийт арт и други. „

Насоката е основно към към младите хора или по-точно неутвърдените артисти, които нямат възможност да поемат разходите по наемане на зала в галерия или сами да организират своя изложба, която да ги покаже пред света.

Нуждата от свободно пространство за експозиции в града ни се засилва все повече с всяка изминала година.

Стандартните пространства за излагане на изкуство са държавни и частни институции (музеи, галерии и т.н), което ограничава творците, особено тези, които нямат възможност да наемат подобно пространство или дори да могат да наемат това пространство, често то остава достъпно за малък кръг хора.

Показано в друга, достъпна и открита среда, това изкуство би могло да достигне до много по-голяма публика, като по този начин приобщи към изкуството много други, които иначе не биха влезли в галерия.

letter Зад гърба си имаме завършени 3 подобни проекта - Младежка сфера, Графити фестивала “Историята на Шумен в графити” и преобразяването на парк “Кьошкове” в гр. Шумен. Това ни кара да вярваме, че в средата на лято 2022 г. ще успеем да изградим и стартираме този “АРТ ТУНЕЛ”. Благодарим за всяка подкрепа!