СПАСИТЕЛ ще помогне пръв!
DMS SPASITEL

СПАСИТЕЛ ще помогне пръв!

Сподели

Заедно събрахме 1 508 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
148 17 12 475 лв. 400 лв. 391 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Сдружение „Съюз на българските спасители” (СБС) е създадено да набира спасители с цел създаване на доброволческа мрежа в цялата страна, да защитава правата им, да опазва обществения ред и околната среда и да помага на хора, пострадали при природни бедствия, аварии, катастрофи, извънредни и кризисни ситуациии.

Приложението СПАСИТЕЛ ще ви даде възможност да избирате дали да помогнете, дали да се предпазите, да избегнете инцидент или просто да бъдете информирани какво се случва около Вас!

Спасител  е човек, който спасява, избавя, всеки може да бъде такъв – това е призвание, а не професия и се печели с добро сърце, желание и необходимите знания. Организацията ни е първата подобна на територията на Република България и се стреми да създава иновации в сферата на спасителната дейност.

Бедствията и катастрофите, които ни сполетяват най-вече последните години, не са никак малки по размер, нанесени щети и взети жертви. По статистика за пътните произшествия през 2020 г. в Европейския съюз (ЕС), ние сме на трета позиция с близо 70 загинали на 1 млн. население.

Факт е, че колкото по-рано се отзове човек, който може да окаже адекватна долекарска помощ, толкова по-голям е шансът пострадалите да оцелеят, примерно при глътнат език, епилептичен припадък, слънчев или топлинен удар, фрактури.

Приложението СПАСИТЕЛ ще ви даде възможност да избирате дали да помогнете, дали да се предпазите, дали да избегнете даден инцидент или просто да бъдете информирани какво се случва около Вас.

Подаването на сигнал е елементарно и е тествано с различни възрастови групи от 14 до 70 годишни, хора със здравословни проблеми, с физически увреждания, както и хора със слухови и говорни проблеми.

Само с натискане на бутон се подава точна локация къде се намира инцидентът, може да се изпратят снимки, видео, както и да се образува общ чат за описване на подробности, да се предава на живо, за да бъдат идващите на помощ запознати с преценка на риска за живота и здравето си, както и какво оборудване или помощни средства са нужни.

letter Онлайн приложението СПАСИТЕЛ ще помага на пострадалите или на тези, които не знаят какво да правят при подобна ситуация, къде и как да сигнализират. Докато пристигнат медицинските екипи, на помощ може да се притече обучен гражданин, който може да се намира на другата улица. Приложението е безплатно!