СПАСИТЕЛ ще помогне пръв!

Начало на кампанията: 08.10.2021

Онлайн приложението СПАСИТЕЛ ще помага на пострадали хора или на тези, които не знаят как да постъпят при катастрофа или аварийна ситуация, къде и как да сигнализират. Докато пристигнат медицинските екипи, на помощ може да се притече обучен гражданин, който може да се намира на другата улица. Приложението е безплатно!

СПАСИТЕЛ ще помогне пръв!
1 436 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS SPASITEL

За кампанията

Сдружение „Съюз на българските спасители” (СБС) е създадено да набира спасители с цел създаване на доброволческа мрежа в цялата страна, да защитава правата им, да опазва обществения ред и околната среда и да помага на хора, пострадали при природни бедствия, аварии, катастрофи, извънредни и кризисни ситуациии.

Приложението СПАСИТЕЛ ще ви даде възможност да избирате дали да помогнете, дали да се предпазите, да избегнете инцидент или просто да бъдете информирани какво се случва около Вас!

Спасител  е човек, който спасява, избавя, всеки може да бъде такъв – това е призвание, а не професия и се печели с добро сърце, желание и необходимите знания. Организацията ни е първата подобна на територията на Република България и се стреми да създава иновации в сферата на спасителната дейност.

Бедствията и катастрофите, които ни сполетяват най-вече последните години, не са никак малки по размер, нанесени щети и взети жертви. По статистика за пътните произшествия през 2020 г. в Европейския съюз (ЕС), ние сме на трета позиция с близо 70 загинали на 1 млн. население.

Факт е, че колкото по-рано се отзове човек, който може да окаже адекватна долекарска помощ, толкова по-голям е шансът пострадалите да оцелеят, примерно при глътнат език, епилептичен припадък, слънчев или топлинен удар, фрактури.

Приложението СПАСИТЕЛ ще ви даде възможност да избирате дали да помогнете, дали да се предпазите, дали да избегнете даден инцидент или просто да бъдете информирани какво се случва около Вас.

Подаването на сигнал е елементарно и е тествано с различни възрастови групи от 14 до 70 годишни, хора със здравословни проблеми, с физически увреждания, както и хора със слухови и говорни проблеми.

Само с натискане на бутон се подава точна локация къде се намира инцидентът, може да се изпратят снимки, видео, както и да се образува общ чат за описване на подробности, да се предава на живо, за да бъдат идващите на помощ запознати с преценка на риска за живота и здравето си, както и какво оборудване или помощни средства са нужни.

letter Онлайн приложението СПАСИТЕЛ ще помага на пострадалите или на тези, които не знаят какво да правят при подобна ситуация, къде и как да сигнализират. Докато пристигнат медицинските екипи, на помощ може да се притече обучен гражданин, който може да се намира на другата улица. Приложението е безплатно!

Важно да знаете!

Приложението СПАСИТЕЛ е полезно за:

 • За медии, които първи да отразят за възникнали инциденти;
 • За шофьори (куриери, тираджии, автобусни шофьори, охранители, инкасо, таксиметрови, търговски представители), които да знаят какво се случва по пътя пред тях и след тях;
 • За спасителните служби (полиция, пожарна, спешна помощ) – да знаят къде да очакват, къде най-вероятно могат да ги извикат всеки момент за инцидент и да имат по-подробна актуална информация;
 • За общините – да са информирани какво се случва в техния район;
 • За доброволци и спасители – да могат да бъдат по-полезни за обществото, да вземат всички предпазни мерки за тяхното здраве и живот, като се подготвят с подходяща екипировка и техника;
 • За всички граждани!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!