Подари българска телевизия в Македония!

Начало на кампанията: 05.10.2021

Фондация Македония е българска културно-просветна организация, която e създадена през април месец 2021 година от българи от България, РС Македония, Албания и света с една цел - населението с българско самосъзнание в Република България и Република Северна Македония да бъде едно общество в две държави.

Подари българска телевизия в Македония!
Кампанията се нуждае от 1 113 лв. месечно
Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS MAKEDONIA

За нас

Фондация Македония провежда редица постоянни инициативи, с които цели са създаде трайни мостове между хората в двете държави, в областта на културата, образованието, науката, икономиката,  инфраструктурата, комуникациите и съобщенията, транспорта, медицината, спорта, туризма и всички други сфери на обществения живот.

Имаме десетки активни кампании, една от които е „Дари българска сателитна телевизия в Македония“.  Кампанията е текуща за фондация “Македония”. По нея вече са дарени 27 годишни пакета със сателитна телевизия, остават още 50 одобрени семейства, за които набираме дарения.

Постижения

  • Създадохме на 25 август 2021 година Българско онлайн училище с наименование „Св.Наум Преславски“. В този езиков курс книжовен български език учат 119 младежи от РС Македония, които са новопостъпили студенти в България по ПМС 103 и МПС 228. Нашата цел е курсът да се лицензира като редовно училище към МОН и да има възможност да преподава книжовен български език на всички желаещи българи в чужбина. Да си сътрудничи с българските неделни училища в чужбина. Дотук имаме 4 учители, които преподават по 1 час на ден български език. Училището се издържа от Фондация Македония.
  • Създадохме и развихме гражданската инициатива „Изпрати българска книга в Македония”, в която се включиха 1740 българи от България и света. Изпратихме над 21 000 български книги в РС Македония и ги разпределихме до над 6000 граждани.
  • Предстои с тази инициатива да достигнем до всяко едно македонско семейство с поне 1 българска книга. В рамките на тази инициатива издадохме фототипно „Голяма българска читанка” на Кузман Шапкарев от 1868г., в тираж 2000бр и „Български народни песни” на братя Миладинови в тираж 1360бр – всички тези копия разпространихме сред хората в РС Македония.
  • Възобновихме счупената паметна плоча на българския офицер Тома Давидов, която се намира до село Оздолени. На 6ти юни 2021 година, в присъствието на генералния консул на България, г-н Димитър Иванов и десетки местни българи, открихме възобновената плоча.
  • Инсталирахме българска телевизия на българската гимназия Св.Св.Кирил и Методий в Цариброд, Република Сърбия; На Културния център на българското малцинство в Цариброд; На общинския културен център в Цариброд; На 3 български семейства в град Охрид; На 4 български семейства в Скопие.
letter Фондация Македония има за цел на съществуването си също да създаде трайна връзка с цялото общество с български произход в РС Македония и да търси решение на актуалните му проблеми и просперитет в бъдещето.

Целта

С тази кампания имаме за цел да подарим и инсталираме българска сателитна телевизия, предплатена за 1 година напред на семейства с българско самосъзнание в РС Македония от българската компания Неосат, с предоставена преференциална цена от 113 лв. за една година, с включено оборудване за сателитната телевизия.

Необходими са  1113 лв. на месец. С тази сума на ще закупуваме 10 пакета сателитна телевизия всеки месец, която отново ще е платена за 1 година напред, с включено оборудване.

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!