Подари българска телевизия в Македония!

Начало на кампанията: 05.10.2021

Фондация Македония е българска културно-просветна организация, която e създадена през април месец 2021 година от българи от България, РС Македония, Албания и света с една цел - населението с българско самосъзнание в Република България и Република Северна Македония да бъде едно общество в две държави.

Подари българска телевизия в Македония!
446 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS MAKEDONIA

За нас

Фондация Македония провежда редица постоянни инициативи, с които цели са създаде трайни мостове между хората в двете държави, в областта на културата, образованието, науката, икономиката,  инфраструктурата, комуникациите и съобщенията, транспорта, медицината, спорта, туризма и всички други сфери на обществения живот.

Имаме десетки активни кампании, една от които е „Дари българска сателитна телевизия в Македония“.  Кампанията е текуща за фондация “Македония”. По нея вече са дарени 27 годишни пакета със сателитна телевизия, остават още 50 одобрени семейства, за които набираме дарения.

Постижения

 • Създадохме на 25 август 2021 година Българско онлайн училище с наименование „Св.Наум Преславски“. В този езиков курс книжовен български език учат 119 младежи от РС Македония, които са новопостъпили студенти в България по ПМС 103 и МПС 228. Нашата цел е курсът да се лицензира като редовно училище към МОН и да има възможност да преподава книжовен български език на всички желаещи българи в чужбина. Да си сътрудничи с българските неделни училища в чужбина. Дотук имаме 4 учители, които преподават по 1 час на ден български език. Училището се издържа от Фондация Македония.
 • Създадохме и развихме гражданската инициатива „Изпрати българска книга в Македония”, в която се включиха 1740 българи от България и света. Изпратихме над 21 000 български книги в РС Македония и ги разпределихме до над 6000 граждани.
 • Предстои с тази инициатива да достигнем до всяко едно македонско семейство с поне 1 българска книга. В рамките на тази инициатива издадохме фототипно „Голяма българска читанка” на Кузман Шапкарев от 1868г., в тираж 2000бр и „Български народни песни” на братя Миладинови в тираж 1360бр – всички тези копия разпространихме сред хората в РС Македония.
 • Възобновихме счупената паметна плоча на българския офицер Тома Давидов, която се намира до село Оздолени. На 6ти юни 2021 година, в присъствието на генералния консул на България, г-н Димитър Иванов и десетки местни българи, открихме възобновената плоча.
letter Фондация Македония има за цел на съществуването си също да създаде трайна връзка с цялото общество с български произход в РС Македония и да търси решение на актуалните му проблеми и просперитет в бъдещето.

Целта

С тази кампания имаме за цел да подарим и инсталираме българска сателитна телевизия, предплатена за 1 година напред на семейства с българско самосъзнание в РС Македония от българската компания Неосат, с предоставена преференциална цена от 113 лв. за една година, с включено оборудване за сателитната телевизия.

Необходими са  5650 лв.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!