Скъпи дарители, партньори и съмишленици, информираме ви, чe статистиката за SMS даренията в сайта в момента не отразява даренията чрез SMS от август и септември. Работи се по възстановяването й. Приемете извиненията ни за причиненото неудобство и ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Помогни на Боянка!

Начало на кампанията: 27.08.2021

Кампанията на малката Боянка набира средства за лечение и интензивна рехабилитация в детски център Рибем в Турция.

Помогни на Боянка!
43 936 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS BIBI

За кампанията

Бояна се ражда с цитомегаловирусна инфекция, която не е опасна за възрастните, но по време на бременност нанася поражения върху развитието на мозъка на бебето.

След 1 месец лечение е изписана и от 4-месечна възраст ѝ се провежда непрекъсната рехабилитация.

С надежда за по-добра диагностика и лечение, родителите завеждат Боянка в Турция, където преминава през прегледи при водещи специалисти в областта на детската неврология и офталмология.

Поставена й е диагноза „глобално изоставане в развитието“, а на родителите е препоръчано да провеждат интензивна рехабилитация на детето в център Рибем минимум 2 седмици месечно.

За една година необходимата сума за провеждането на пълната програма за рехабилитация е 31 200 евро. Семейството не разполага със средствата и започва дарителска кампания.

letter Към октомври 2022 год. Бояна продължава рехабилитацията в център Рибем, Турция, всеки две седмици в месеца.

Развитие

Предстоящата цел е да има постоянен и стабилен седеж и да се приучи да се изправя сама от легнало в седнало положение. Правят се и интензивни упражнения за пълзене, както и за опора на краката. Бояна не прекъсва и работата с логопед, който й помага за менталното развитие.

През месец септември Бояна е направила първия си епилептичен гърч. Наблюдаващият невролог в Истанбул – проф. Бурак Татлъ – препоръчва да се  започне кетогенна диета, която дава добри резултати при епилепсия.

Този нов режим на хранене на Бояна ще се извършва под наблюдение на екип от специалисти – диетолог, лекар вътрешни болести, лекар специалист за метаболитни заболявания и невролог. Целта е да се намалят или изчезнат напълно епилептичните пристъпи и да няма епилептичен гърч.

Рехабилитационните сесии в център „Рибем“ са на стойност 70 евро + % данък. За две седмици престой се провеждат в 12 дни, като на ден се правят две сесии, а в два дни от седмицата се включва и трета сесия за ментално развитие и концентрация. Нощувките са на стойност 40 евро.

Към 16.09.2022 год. в дарителската сметка на детето има 15 700 лв.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!