35 000 лева събра благотворителна вечеря „Посланици на доброто“ в подкрепа на Карин дом
DMS KARIN DOM

35 000 лева събра благотворителна вечеря „Посланици на доброто“ в подкрепа на Карин дом

Сподели

С елегантна благотворителна вечеря със специален гост Н. Пр. Д-р Роб Диксън, посланик на Обединеното кралство в Република България, Карин дом отбеляза своята 25-та годишнина.

Представители на бизнеса, индивидуални дарители и приятели на Карин дом се събраха в Морското казино във Варна, не само да отбележат значимия юбилей, но и с цел събиране на средства за новата сграда на терапевтичния център за деца със специални потребности. Водеща на вечерта бе Мария Силвестър, а водещ на търга – Ники Кънчев.

Сред дарилите предмети за благотворителния търг се отличават имена като тези на Христо Стоичков и Димитър Бербатов.

Набраните 35 ооо лева ще подпомогнат Карин дом да закупи необходимо оборудване за новия център, чието строителство вече започна.

Цялата дейност на Карин дом в момента е събрана под покрива на някогашната вила на семейство Станчови, построена през 1908г.

Тя не отговаря функционално на нуждите на организацията да развива своите терапевтични програми и обучения.

Именно това е причината през 2019г. Общинският съвет на Община Варна да вземе решение да дари на Карин дом терен с цел изграждане на нова сграда. Финансирането на тази нова сграда се предоставя на Карин дом от Фондации Велукс, а парцелът е с площ 2450м2 в централна част на Варна.

Въпреки подкрепата, която Карин дом има, средствата няма да стигнат за финализиране и закупуване на специализирано оборудване и обзавеждане за новия терапевтичен и обучителен център.

Затова Карин дом стартира кампания в DMS, чрез която всеки може да им помогне да постигнат целта си.

Изпратете дарителски SMS на кратък номер 17 777 с текст DMS KARIN DOM или дарете онлайн.

Източник: https://karindom.org/charity-dinner-karindom-2021/ 

Снимки: Яна Пенева