Уважаеми дарители,
поради технически причини след 25 август 2023 г. месечните SMS абонаменти са таксувани със закъснение на 4 и 5 октомври. Част от дарителите, които са клиенти на Yettel, са били погрешно таксувани два пъти. Телекомът работи за възстановяване на надвзетите суми, като това ще бъде отразено с корекция в следващата месечна фактура.

Моля да ни извините за причиненото неудобство и Ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Програма за интензивна терапия на Карин дом

Начало на кампанията: 01.04.2020

Програмата цели да подпомогне семействата, които отглеждат дете със специални потребности, да ги подкрепи и предложи възможности за развитие на силните страни на детето и родителския капацитет. С нея осигуряваме достъп до услуги на уязвими групи и семейства от малките населени места и с ниски доходи. Програмата поема разходи за: терапевтични и социални услуги, предоставени на място в Карин дом, транспортни разходи и настаняване.

Програма за интензивна терапия на Карин дом
3 453 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS KARIN DOM

За кампанията

Фондация Карин дом е една от първите организации в България, която въвежда и разпространява ефективни терапевтични и обучителни практики за деца със специални нужди и техните семейства.

Стартила работата си като Център за социална рехабилитация и интеграция още през 1996г., днес Карин дом е водеща организация в страната, която годишно предоставя услуги на повече от 300 деца и техните семейства. Над 1000 специалисти, учители и студенти се включват ежегодно в обучителните ни събития.

През месец септември 2022г. отвори врати новият модерен комплекс за терапия на деца със специални потребности на Карин дом във Варна. Комплексът разполага с: вътрешен басейн; зали за физиотерапия, ерготерапия; сензорно-моторна зала; център за ранна интервенция, Монтесори център, стаи за диагностика, индивидуална и групова терапия, модерна мултисензорна зала, игротека с образователни играчки, вътрешен двор с две детски площадки.

Проектът е реализиран след международен конкурс и е с изцяло достъпна и функционална среда, създаден съгласно спецификата на работата на Карин дом и европейските стандартите за работа с деца.

Карин дом се намира във Варна, но високата специализираност и постижения в терапията на деца със специални нужди привличат интереса на семейства от цялата страна.

Това ни мотивира да предоставяме на семейства от други населени места, които нямат достъп до качествени услуги и професионална подкрепа, едноседмични терапевтични пакети, които включват:

 • Индивидуална оценка на състоянието на детето;
 • Ежедневни терапевтични сесии със специалисти спрямо нуждите на детето (физиотерапевт/ психолог/ логопед), които да го подпомогнат в развитието на нужните умения и справянето в ежедневните дейност;
 • Включване в групови дейности (Монтесори, сензо-моторни дейности и др.) спрямо състоянието на детето, за да се подпомогне неговата адаптация в детска градина/ училище, както и развитие на нови умения;
 • Консултации със социален работник относно правата и възможностите, които семейството и детето може да ползва;
 • Обучение на родителя по време на всички дейности с детето, за да може да изгради умения и увереност, че може да подкрепя детето и у дома;
 • Разработка на домашна програма със снимки и насоки за упражненията и стъпките, които семейството да следва след като се прибере у дома. Програмата може да се сподели с учителите на детето от детската градина/ училище, за да могат да се обединят усилията за подкрепа на детето;
 • Подкрепящи онлайн консултации след прибирането на семейството у дома.
letter Подкрепете достъпа на семейства с деца със специални нужди от цялата страна до качествени терапевтични услуги, които да подпомогнат ранното детско развитие и адаптацията на децата в детска градина и училище.

Целта

Програмата цели да подпомогне семействата, които отглеждат дете със специални потребности, да ги подкрепи и предложи възможности за развитие на силните страни на детето и родителския капацитет. С нея осигуряваме достъп до услуги на уязвими групи и семейства от малките населени места и с ниски доходи.

Сумата, набрана чрез настоящата кампания ще покрие разходите на семействата за терапия и разходи за транспорт до Карин дом.

Необходимата сума за включването на 10 семейства в „Програма за интензивна терапия“ на Карин дом през 2023г. : 7 000лв.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!