Уважаеми дарители,
поради технически причини след 25 август 2023 г. месечните SMS абонаменти са таксувани със закъснение на 4 и 5 октомври. Част от дарителите, които са клиенти на Yettel, са били погрешно таксувани два пъти. Телекомът работи за възстановяване на надвзетите суми, като това ще бъде отразено с корекция в следващата месечна фактура.

Моля да ни извините за причиненото неудобство и Ви благодарим за това, че сме заедно в подкрепата на значими каузи!

Благотворителен събор „В Бобораци на мегдана“

Благотворителен събор „В Бобораци на мегдана“

Начало на кампанията: 05.01.2022
Цел: 10 000 лв.

Заедно събрахме 10 006 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
116 0 0 9770 лв. 120 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

Защо?

С волята и усърдието на хората от селото са запазени иконите от построяването на църквата, които са произведения на майстори от Самоковската школа.

През последните 10 години е извършен основен ремонт на камбанарията, възстановена е оградата, построен е навес и място за приготвяне на курбан. По случай  160- тата годишнина от построяването на храма е направен изцяло нов покрив и е възстановено подпокривното пространство.

През 2019 г. започна реставрация на стенописите и така до днес. Олтарът и емпорията също имат нужда от ремонт. Тези реставрационни и ремонтни дейности ще дадат завършен вид на черквата, като ще я запазят за поколения напред.

За събирането на средствата е сформиран инициативен комитет  от местни жители с помощта на община Радомир и кметство с. Бобораци, както и местни  фирми и дарители за набирането на необходимите средства.

letter Един от начините за събирането на средства е благотворителният събор, който ще има богата музикално- артистична целодневна програма. Основният фокус ще бъде разпространяване на информация за каузата ни сред жителите и гостите на събора.