Благотворителен събор „В Бобораци на мегдана“

Храмът „Света Петка“ в село Бобораци, община Радомир, е единственото средище на хората от селото, запазило българския дух и култура. Храмът е построен през 1868г. и оттогава не е спирал да дава сили и енергия на хората, които го посещават. Това е една от най-старите църкви в община Радомир.

Благотворителен събор „В Бобораци на мегдана“
324 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS BOBORATSI

Защо?

С волята и усърдието на хората от селото са запазени иконите от построяването на църквата, които са произведения на майстори от Самоковската школа.

През последните 10 години е извършен основен ремонт на камбанарията, възстановена е оградата, построен е навес и място за приготвяне на курбан. По случай  160- тата годишнина от построяването на храма е направен изцяло нов покрив и е възстановено подпокривното пространство.

През 2019 г. започна реставрация на стенописите и така до днес. Олтарът и емпорията също имат нужда от ремонт. Тези реставрационни и ремонтни дейности ще дадат завършен вид на черквата, като ще я запазят за поколения напред.

За събирането на средствата е сформиран инициативен комитет  от местни жители с помощта на община Радомир и кметство с. Бобораци, както и местни  фирми и дарители за набирането на необходимите средства.

letter Един от начините за събирането на средства е благотворителният събор, който ще има богата музикално- артистична целодневна програма. Основният фокус ще бъде разпространяване на информация за каузата ни сред жителите и гостите на събора.

Целта

Целта на кампанията е да се събере сумата от 10 000 лв., като това ще допълни необходимите бюджетни средства от 25 000 лв. за продължаване и завършване на реставрацията и ремонта на храм „Света Петка“ в с. Бобораци , община Радомир.

Наша отговорност е да се грижим и възобновим забравените старини, паметниците, местата, които носят гордост и вяра в българския дух и култура.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!