Три, две, едно, камера… Екшън: Първа клапа
DMS KLAPA

Три, две, едно, камера… Екшън: Първа клапа

Сподели

Преди броени дни, на 10 юни, беше премиерата на новия български филм “Шибил”, създаден по едноименния разказ на Йордан Йовков.

Режисьор и сценарист на филма е Никола Бозаджиев, а оператор е Стефан Врачев.

Никола Бозаджиев пише сценария на филма, когато е 17-годишен, завършва го на 19 години, а на 21 г. взима първата си награда за международен филм на голям кинофестивал. Филмът има 136 награди от кинофестивали, показван е в 49 държави.

На 10 юни стартира и  националната кампания„Ти продуцираш“ на фондация „Първа клапа“.

Кампанията има за цел да финансира следващи кино-проекти на млади творци – дебютанти, така че те да получат възможност за творческо спокойствие и да бъдат технически подсигурени.

Целта на младите творци е да съберат 100 000 лева, които заедно с други дарения да оформят бюджета за следващия пълнометражен филм на Първа клапа.

Всички знаем, че в началото, преди да си се доказал, е най-трудно. Обичайно, чрез първия си филм творецът експериментира и се учи от собствената си работа, а в България е трудно да получиш този шанс.

Нека подкрепим „Първа клапа“, за да видим и следващия им филм: с дарителски SMS с текст DMS KLAPA на номер 17 777 или с онлайн дарение.