Да дадем шанс на Алекс да ходи!

Начало на кампанията: 10.06.2021

Александра се ражда с рядък дефект на крачетата – билатерална фибуларна хемимелия, което представлява липса на фибулите на двете крачета.

Да дадем шанс на Алекс да ходи!
24 446 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS ALEKSANDRA

За кампанията

На двумесечна възраст ходилата са поставени в гипс за 2 месеца. След свалянето му и до днес е с ортези. Провежда й се ежедневна рехабилитация. В лявото краче има напредък, но дясното е много засегнато.

Необходимо е детето да бъде оперирано. Процедурата Superankle е разработена от д-р Пейли и се прилага от него в болница „Сейнт Мери” Флорида.

Стойността на лечението е 160 840 щатски долара. За визи, самолетни билети до Флорида и извънболничен престой са необходими още около 40 000 щатски долара. Общо 200 840 USD.

letter Това е най-успешният метод за коригиране на такъв тип деформации и трябва да бъде извършен между 18 и 24 месец на детето, за да стабилизира глезена и да започне ходене с монтиране на двустранни външни фиксатори. Продължителността на лечението, което включва две операции и рехабилитация, е около 12 седмици.

Целта

Към 19.08.2021 год. средствата, необходими за първата операция на Александра са почти набрани.

За съжаление обаче, контрактурата в дясното коляно на детето не може да бъде преодоляна с рехабилитация и ще се наложи още една операция. Към момента д-р Пейли не може да даде оферта, тъй като рентгеновите снимки не са с добро качество. Офертата ще бъде изготвена през октомври на място в САЩ, когато успее да направи обстоен преглед.

Според д-р Пейли в следващите години най-вероятно ще се наложат и допълнителни операции за удължаване на крачетата.

Кампанията продължава за набиране на средства за операция на коляното на малката Алекс.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!