Образователната градинка си има нов наръчник!
DMS GRADINA

Образователната градинка си има нов наръчник!

Сподели

Скъпи приятели и дарители,

Благодарение на вашата солидарна и сърцата подкрепа, мини тираж от новото издание на Наръчника за Вкусната образователна градинка, е вече факт.

И най-ценното – тази пролет повече от 60 детски образователни организации от цялата страна получиха дарение от новата книжка и уверението, че могат да разчитат на регулярна експертна и ресурсна подкрепа от нашите експерти от „Вкусните градинки“ (gradinka.zaedno.net), ако започнат работа по създаване на собствена образователна градина.

Искрено вярваме, че сега, когато този пълноцветен Наръчник-енциклопедия изпълнен с голяма колекция от знание и споделен опит, ще подкрепи стотици учители и родителски общности, и ще им даде нови хоризонти, идеи и увереност да реализират в своето населено място тази стара като света и така любима на всички, образователна и екологична практика – ученето чрез преживяване сред живата природа във вкусната градинка.

С оставащите бройки продължаваме фондонабирателна кампания, за да осигурим регулярна подкрепа на мини-проекти за създаване на нови образователни градинки за децата на България.

От сърце благодарим!

Заедно събрахме 1 332 лв.

?>-->
Брой еднократни SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
48 7 0 0220 лв. 50 лв. 1000 лв.

За кампанията

Вкусната образователна градинка е зелен оазис на изобилието в двора на детската градина или училището, където децата заедно с възрастните (учители, родители, приятели от общността), създават и отглеждат ядлива екосистема.

Там всеки сезон те се учат да отглеждат красива, вкусна и органично чиста реколта от ароматни билки, подправки, плодове и вкусни зеленчуци, изучават безброй уроци директно от Природата, и най-вече – развиват ценности и умения за пълноценен и устойчив начин на живот през 21 век.

Ние от Фондация „ЗАЕДНО – общуване за подкрепа и развитие“ вече 10 години вдъхновяваме и подкрепяме учителите и местните общности, да създават свои образователни Вкусни градинки, които спонтанно се превръщат в любима растяща класна стая за децата от всички възрасти и притегателен център на цялата общност!

letter Създаването на нова образователна градина винаги е вълнуващ процес, в който участие взима цялата общност - учители, родители, деца и приятел, и той дълбоко и красиво променя средата и живота на всеки от нас.