Вкусната градинка – уроци от природата за всички!

Мисията на Фондация "ЗАЕДНО - общуване за подкрепа и развитие" е да подкрепя хармоничното израстване на личността и устойчивото развитие на общностите. Нашите усилия са насочени към децата, младите хора и техните общности.

Вкусната градинка – уроци от природата за всички!
1 326 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS GRADINA

За кампанията

Вкусната образователна градинка е зелен оазис на изобилието в двора на детската градина или училището, където децата заедно с възрастните (учители, родители, приятели от общността), създават и отглеждат ядлива екосистема.

Там всеки сезон те се учат да отглеждат красива, вкусна и органично чиста реколта от ароматни билки, подправки, плодове и вкусни зеленчуци, изучават безброй уроци директно от Природата, и най-вече – развиват ценности и умения за пълноценен и устойчив начин на живот през 21 век.

Ние от Фондация „ЗАЕДНО – общуване за подкрепа и развитие“ вече 10 години вдъхновяваме и подкрепяме учителите и местните общности, да създават свои образователни Вкусни градинки, които спонтанно се превръщат в любима растяща класна стая за децата от всички възрасти и притегателен център на цялата общност!

letter Създаването на нова образователна градина винаги е вълнуващ процес, в който участие взима цялата общност - учители, родители, деца и приятел, и той дълбоко и красиво променя средата и живота на всеки от нас.

Да подкрепим нова образователна градинка!

Къде?
В двора на образователна институция в Бългапия – детска градина или училище са стратегическо място, защото там може да се осигури грижа и защита на съоръженията, децата имат ежедневен достъп и много лесно градинката се превръща и в достъпна образователна среда „растяща класна стая“, в която лесно и атрактивно да се провеждат множество уроци заложени в учебното съдържание.

Какво?
Вкусна образователна градина с площ до 100 кв. м. и всички основни елементи: лехи, пътечки, оградки, табелки, растения

Колко струва?
2000 лв. за всяка градинка

Срокове?
12 месеца е оптималният срок за създване на нова образователна градинка и той включва – обучение на екипа, подготовка, създаване на дизайн на градината, изграждане на Вкусната градинка и провеждане на пълен цикъл учебни занимания с децата.

Как ще разберем къде ще се прави градинка? 
Екипът ни разполага с повече от 40 кандидатури от образователни организации от цялата страна, при набиране на средства за нова градинка организираме допълнителна селекция чрез интервю с екипа и оценка на готовността за включване в проекта.

Какво очакваме от екипа на новата градинка?
Да демонстрират висока мотивация и техническа готовност да реализират проекта, както и да поддържат Вкусната градинка напред във времето, да участват в обучителен семинар, да привлекат родителската общност и да работят заедно за създаването на градинката, да подготвя и реализират пълен цикъл на образователни занимания с децата в Градинката, да отразяват напредъка по проекта със снимков и видео материал, да попълнят финална анкета за описателен отчет на проекта.

Как подкрепяме?
Като осигуряваме финансови средства за основните материали и инструменти за създаване на градинката + семена + 20 образователни табели + колекция от печатни ресурси и материали за учителите + 25 часа обучение на екипа и експертна подкрепа през целия проекта.

Защо е толкова хубаво да подкрепяме нови образователни градинки?
… защото по този начин се създават красиви оазиси на изобилието в големите градове, създават се сплотени солидарни общности, въвежда се иновативен интегрален подход в образованието и така стъпка по стъпка, с усмивка и вдъхновяващо градинарство, заедно си отглеждаме красиво, зелено и устойчиво бъдеще за всички.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!