Помогни на малката Кая!
DMS KAYA

Помогни на малката Кая!

Кампанията за лечение на малката Кая приключва. За момента има достатъчно средства за терапия в Китай.

Оставаме в готовност да я подновим при необходимост.

Сподели

Заедно събрахме 60 533 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
6510 296 25 13720 лв. 4543 лв. 35043 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Кая е родена в 30-а седмица от бременността с екстремно ниско тегло от 880 гр. Като всяко преждевременно родено бебе, тя преминава през много трудности през първите дни от живота си.

В момента Кая се бори с рефракторна епилепсия и двигателни нарушения, следствие от мозъчен кръвоизлив, получен след раждането, който е довел до структурни промени в мозъка на детето, хидроцефалия и поставяне на клапа.

След консултация с лекари, които проследяват състоянието на детето – неонатолог, неврохирург и невролог, родителите са посъветвани да потърсят болница в чужбина, която има опит в терапия на деца под годинка, за да се започне кетогенна диета.

letter Въпреки тежката епидемична обстановка, Кая и майка ѝ заминават за Китай, град Фошан, болница за майчино и детско здраве, където на Кая започва да се прилага интензивна рехабилитация за двигателното развитие. Епилепсията се третира чрез комбинация от кетогенна диета и традиционна китайска медицина.