Помогни на малката Кая!

Начало на кампанията: 20.05.2021

Кая е родена в 30-а седмица от бременността с екстремно ниско тегло от 880 гр. Като всяко преждевременно родено бебе, тя преминава през много трудности през първите дни от живота си.

Помогни на малката Кая!
59 938 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS KAYA

За кампанията

В момента Кая се бори с рефракторна епилепсия и двигателни нарушения, следствие от мозъчен кръвоизлив, получен след раждането, който е довел до структурни промени в мозъка на детето, хидроцефалия и поставяне на клапа.

След консултация с лекари, които проследяват състоянието на детето – неонатолог, неврохирург и невролог, родителите са посъветвани да потърсят болница в чужбина, която има опит в терапия на деца под годинка, за да се започне кетогенна диета.

letter Въпреки тежката епидемична обстановка, Кая и майка ѝ заминават за Китай, град Фошан, болница за майчино и детско здраве, където на Кая започва да се прилага интензивна рехабилитация за двигателното развитие. Епилепсията се третира чрез комбинация от кетогенна диета и традиционна китайска медицина.

Развитие

Към септември 2022 год. лечението на Кая в Китай продължава. Поради риск от затваряне на границите заради коронавирус, детето и майка му не се прибират в България.

Към 26.09.2022 год. в дарителската сметка на Кая има 29 600 лв., които ще покрият терапиите до февруари 2023 год.

Кампанията продължава за набиране на 60 000 лв. за 10-месечна терапия през 2023 год.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!