Помощ за Нешка!
DMS NESHKA

Помощ за Нешка!

Нешка Стефанова Пазарджик

Кампанията на Нешка приключва, средствата за нейното лечение вече са събрани и кампанията в DMS е прекратена.

Желаем й успех!

Сподели

Заедно събрахме 5 996 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
0 0 0 3406 лв. 506 лв. 2084 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Нешка е на 34 години и от раждането си има рядка, обезобразяваща и  животозастрашаваща лицева артерио-венозна малформация. Заболяването е рядко и слабо познато на лекарите в България, което я кара да се лута години наред без някой да може да постави точна диагноза.

До момента в България са й извършени една емболизация, една склеротерапия с алкохол и операция за изрязване на малформацията, но въпреки това тя продължава да расте и да се влошава.

Развитието й води до риск от загуба на зрение от дясното око, разрушаване на костите под малфорцията, увреждане на лицевия нерв, както и евентуално пукане на малфомарцията може да доведе  до артериално кръвотечение с бърз и фатален край.

Това принуждава Нешка да потърси лечение в чужбина. От болница Метрополитан Дженерал в Атина предлагат да бъдат направени още една или две емболизации и нова операция за премахване на малформацията и възстановяване на нормалната форма на лицето.

letter Приблизителната сума за лечението е 65 000 евро, като ще зависи от броя емболизации.