Деца даряват надежда на деца
DMS PODKREPA

Деца даряват надежда на деца

Сподели
През месец март учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Горна Оряховица, се включиха в кампанията на Център „МАРИЯ“ в града – Надежда за деца, преживели насилие.
Първоначално децата от няколко класа започват да събират средства, дрехи и играчки.
Много бързо обаче се запалват ученици и от други класове.
Правят кутия за дарения, с която две първокласнички обикалят класните стаи и разказват за кампанията. Така събират 310 лв., дрехи и играчки.
„Ние, учителите, разказахме на децата какво е насилие, как да го разпознават, как да реагират, ако го видят или усетят върху себе си. Запознахме ги с някои житейски примери за деца, преживели агресия и тормоз в семейството.“
Това споделя една от учителките на децата, Венета Колева.
„Помолихме ги да помогнат, за да може всяко дете в Горна Оряховица да има топъл и уютен дом, да следва мечтите си и да има слънчево и щастливо детство.
Нямаше да се справим без подкрепата на родителите.
Класните ръководители, които се включиха в инициативата, са: Венета Колева, Марияна Стоянова, Десислава Величкова, Ганка Цавнева, Силвия Пейчева, Цветанка Найденова, Иванка Стоянова, Марияна Христова, Валентина Кирова, Йордан Димитров. Средства дариха и всички други учители в училището.
Направихме всичко това, защото вярваме в народната мъдрост: „Добротата ще спаси света!“
Наистина, понякога децата са най-добрите ни учители…
Да последваме примера и предадем нататък доброто с дарителски SMS на номер 17 777 с текст DMS PODKREPA или с онлайн дарение на страницата на кампанията.