Училище за родители на „Нашите недоносени деца“ през март
DMS BEBE

Училище за родители на „Нашите недоносени деца“ през март

Сподели

Една от основните цели на фондация „Нашите недоносени деца“ е да информира обществото по теми, свързани с преждевременното раждане, отглеждането на недоносено бебе и детското развитие.

През месец март фондацията стартира училище за родители на преждевременно родени деца „Готови да бъдем заедно“.

То е изцяло насочено към семейства, на които им предстои да посрещнат малките си герои у дома съвсем скоро.

В рамките на един месец семействата ще имат възможност да се срещнат с трима лектори – д-р Бояна Петкова, лекар с над 15-годишен опит в лечението на детски заболявания и проследяване на растежа и развитието на децата, Христина Янева – сертифициран от международен борд консултант по кърмене, IBCLC и Ния Коновска – фамилен психолог и психотерапевт към Фондация „Нашите недоносени деца“, да присъстват онлайн на четири уебинара (с лекционна и дискусионна част), свързани с първите месеци от грижите за бебето, както и да зададат своите въпроси към лекторите в индивидуална среща.

За втора поредна година Фондация „Нашите недоносени деца“ провежда и кампанията „Превеждай актуални материали за детското развитие“, в която се включват доброволци,  които превеждат текстове от английски на български език за сайта на Фондацията и Център за детско развитие “Малки чудеса”.

Продължава и инициативата за безплатни дистанционни консултации с неонатолози от страната, както и възможността за безплатна консултация с неонатолог в Център за детско развитие „Малки чудеса“.

През март всички семейства могат да се възползат още от безплатни консултации в Център за детско развитие „Малки чудеса“ с логопед в периода 8 – 12 март, както и с психолог – на 16-и и 18-и март.

Фондация „Нашите недоносени деца“ се нуждае от 2000 лв. месечно за осигуряване на комплексна грижа и подкрепа за най-малките и уязвими пациенти – от раждането им, през престоя в болница, до грижата след изписването.
Подкрепете ги с дарителски SMS с текст DMS BEBE на 17 777 или с онлайн дарение.