Още 3 деца получават стипендии от Фондa за децата на герои
DMS GEROI

Още 3 деца получават стипендии от Фондa за децата на герои

Сподели

Децата на Фонд #ЗаДецатанаГерои станаха 20. Дарителската кампания е дългосрочна.

На 26 февруари 2021 се състоя четвъртият Обществен съвет на Фонда за децата на Герои. Бяха отпуснати три годишни стипендии на деца, чиито родители – лекари, медици и учители, са загубили живота си по време на пандемията Ковид-19.

Разгледани и одобрени бяха документите на:

  • момче на 18 г., син на починала учителка,
  • момиче на 14 г., дъщеря на починал педагог,
  • момче на 13 г, син на починал хирург.

Членове на Обществения съвет:
1. Свилена Георгиева – Изпълнителен директор на Фондация „За Доброто“;
2. Ваня Караджова – член на УС на Фондация „За доброто“;
3. Веселина Йорданова – представител на Фондация „Бикоуз“;
4. Петър Велков – педагог, математик, експерт по управление на кризи;
5. Д-р Ралица Недялкова – Детcки aнеcтезиолог;
6. Никола Рахнев – създател на „Гората.бг“;
7. Камер Телалян – представител на дарителите.

Фондът за децата на герои е създаден през ноември 2020 г. от Фондация „За Доброто“, Петър Велков – потомствен учител и образователен експерт, и Фондация BCauseЦелта на дарителския фонд е да подкрепи децата на родители от първа линия – лекари, медици и учители, загубили живота си по време на пандемията Ковид-19, като им осигури месечна стипендия от 500 лв. (или 6000 лв. годишно) за всяко непълнолетно дете до навършването на 18-годишна възраст или докато завърши средното си образование. Фондът е дългосрочен проект, тъй като някои от децата са на възраст 3 и 5 г.От 1 януари 2021 г. децата получават стипендии от 500 лв. месечно, като договорите за стипендиите се подписват за срок от една година и се подновяват всяка година, докато децата навършат 18 г. или завършат средното си образование.  

Кампанията набира средства през различни канали, един от които е DMS.

 

Заедно събрахме 38 008 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
9186 6637 801 1754 лв. 1610 лв. 8179 лв.

За кампанията

Ковид пандемията е голямо изпитание за всеки от нас. Днес, повече от всякога, трябва да бъдем заедно, за да преминем през изпитанията ако не леко, то поне запазили най-важното от себе си – човечността.

За съжаление, от март досега Ковид-19 пандемията не затихна, а стана по-силна. В началото на кризата ние, #Задоброто, направихме всичко по силите си да помогнем на медиците. Наш приоритет винаги са били децата и тяхното здраве. Не сме спрели да мислим как да сме полезни в този повече от непредвидим период, който изправя държавата ни пред огромна здравна криза.

Днес трябва да бъдем подкрепа и закрила за децата, загубили родителите си в битката с Ковид-19. Тези, които бяха смели и се бориха, спасяваха животи, палиха искрата, горяха и изгоряха в работата си. Те винаги ще светят.

Хората, които бяха най-отпред и загубиха живота си, докато изпълняваха мисията да ни лекуват и да будят сърцата и умовете на децата ни. Те оставиха деца. Тях най-силно са обичали и за тях са се тревожили в последните си часове. На нас оставиха децата си.

letter Днес ние искаме да им кажем: Ние ще бъдем до децата ви. Грижата за тях ще е благодарността ни към вас.