Отговорът е в семейството!
DMS SEMEISTVO

Отговорът е в семейството!

Сподели

Заедно събрахме 26 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
26 0 0 0 лв. 0 лв. 0 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

Историите на две жени

„Завършила съм право и живея заедно с двете си прекрасни деца на 11 и на 6 години. Днес знам как да пазя себе си, да постигам мечтите си и да пазя семейството си!
До преди 3 години това не беше така, защото бях в омагьосан кръг, от който не знаех дали ще изляза жива. Не знаех дали ще успея да предпазя децата си от ужаса, който виждаха. Понасях жестоки побоища от баща им – счупен нос, счупена ръка. След нанесен побой той си вземаше отпуск и стоеше плътно до мен, страхуваше се да не подам сигнал. И така докато ми минат синините. Случваше се да избягам с децата си, но той ме намираше и всичко започваше отначало. Знам, че има много жени, които разпознават тази история като своя и трябва да повярват, че има и друг живот без насилие. Сега като юрист помагам на жени, преживели домашно насилие да продължат напред.“

….

В продължение на 12 години тя търпи физически и психически тормоз в името на това децата й да имат пълно семейство. Преди 2 години, ние от сдружение „Център Динамика”, й помогнахме да повярва в себе си и да се справи с кризата. Марина успя да продължи самостоятелно по житейския си път като отговорен и грижовен родител.

Подкрепихме я да вземе решение и да завърши прекъснатото преди години образование по бизнес мениджмънт. Само за последната година Марина има няколко лични победи, които още повече я мотивират. Тя говори английски и усвои втори чужд език – румънски. Започна по-квалифицирана и високоплатена работа като специалист „Продажби” в международна компания.

Паралелно с това успя да се дипломира и в магистърска програма „Мениджмънт на европейски проекти” на РУ „Ангел Кънчев”. Марина вярва, че успеха й се дължи на упоритост и много труд. Мечтае децата й да са щастливи и да има време за себе си – обича да танцува народни танци.

Това са историите на само две от стотиците жени, на които ние от фондация „Отворена врата” (Ловеч) и сдружение „Център Динамика” (Русе) сме помогнали досега!

letter Повече от 500 семейства са получили подкрепа в консултативните ни центрове в Ловеч, Троян и Русе. Жените обект на домашно насилие са много повече, всяка четвърта в България. Може би някои от тях са до вас?