Отговорът е в семейството!

Начало на кампанията: 24.02.2021

Марина е на 30 години, преминала през ада на домашното насилие. Днес тя е успешна жена, професионално реализирана, с ясна визия за бъдещето си и на трите си деца.

Отговорът е в семейството!
image
21 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS SEMEISTVO

Историите на две жени

„Завършила съм право и живея заедно с двете си прекрасни деца на 11 и на 6 години. Днес знам как да пазя себе си, да постигам мечтите си и да пазя семейството си!
До преди 3 години това не беше така, защото бях в омагьосан кръг, от който не знаех дали ще изляза жива. Не знаех дали ще успея да предпазя децата си от ужаса, който виждаха. Понасях жестоки побоища от баща им – счупен нос, счупена ръка. След нанесен побой той си вземаше отпуск и стоеше плътно до мен, страхуваше се да не подам сигнал. И така докато ми минат синините. Случваше се да избягам с децата си, но той ме намираше и всичко започваше отначало. Знам, че има много жени, които разпознават тази история като своя и трябва да повярват, че има и друг живот без насилие. Сега като юрист помагам на жени, преживели домашно насилие да продължат напред.“

….

В продължение на 12 години тя търпи физически и психически тормоз в името на това децата й да имат пълно семейство. Преди 2 години, ние от сдружение „Център Динамика”, й помогнахме да повярва в себе си и да се справи с кризата. Марина успя да продължи самостоятелно по житейския си път като отговорен и грижовен родител.

Подкрепихме я да вземе решение и да завърши прекъснатото преди години образование по бизнес мениджмънт. Само за последната година Марина има няколко лични победи, които още повече я мотивират. Тя говори английски и усвои втори чужд език – румънски. Започна по-квалифицирана и високоплатена работа като специалист „Продажби” в международна компания.

Паралелно с това успя да се дипломира и в магистърска програма „Мениджмънт на европейски проекти” на РУ „Ангел Кънчев”. Марина вярва, че успеха й се дължи на упоритост и много труд. Мечтае децата й да са щастливи и да има време за себе си – обича да танцува народни танци.

Това са историите на само две от стотиците жени, на които ние от фондация „Отворена врата” (Ловеч) и сдружение „Център Динамика” (Русе) сме помогнали досега!

letter Повече от 500 семейства са получили подкрепа в консултативните ни центрове в Ловеч, Троян и Русе. Жените обект на домашно насилие са много повече, всяка четвърта в България. Може би някои от тях са до вас?

Целта

Хората, които успяват да се справят с кризата на взаимоотношенията, продължават да се обръщат към нас, защото получават подкрепа.

Подкрепете труда на нашите психолози и социални работници, за да продъжим да работим! Заедно можем да намерим отговора, който е в семейството!

 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!