Проект Северозапад ще доставя безплатно храна на нуждаещи се от 15 населени места благодарение на дарители
DMS ZA BABA

Проект Северозапад ще доставя безплатно храна на нуждаещи се от 15 населени места благодарение на дарители

Сподели
Фондация „Проект Северозапад“ обяви, че започва безплатни доставки на храна на повече от 50 души в 15 населени места.
30% от пълнолетните лица, които вече получават храна от Патронажната кухня на фондацията са с различна форма на психично страдание. За голяма част от тях, този факт не е документиран от лекар.
Това са хора, които постепенно са изпадали от обществения живот поради своето страдание, нямат лични документи, нямат личен лекар. В лечебно заведение попадат само по спешност, настаняването в болница става в редки случаи. Дори и да им бъдат изписани медикаменти, тези хора не могат да си ги закупят, защото нямат доходи. Ако все пак получат лекарства, няма кой да следи за редовното и правилно приемане на медикаментите.
Често нямат близки, нямат подкрепяща мрежа, за тях се грижат когато успеят, кметът, съседи … Често стават обект на измами и злоупотреба от недобронамерени хора. Не ги наемат на никаква работа – дори и в градините; избягват ги, изолират ги, остават сами.
В следващите 2 месеца, „Проект Северозапад“ ще се погрижи тези хора да имат храна, за част от тях ще търси подкрепа от институциите, за да опита да им помогне да живеят достойно.
Всичко това е възможно благодарение на дарителите!
Можете да продължите да подкрепяте мисията на „Проект Северозапад“ и да осигурите храна на нуждаещи се с дарителски SMS с текст DMS ZA BABA на номер 17 777 или с онлайн дарение на страницата на кампанията.