Малките герои вече са по-близо до майчината прегръдка
DMS BEBE

Малките герои вече са по-близо до майчината прегръдка

Сподели

На 17 ноември отбелязахме Световния ден на недоносените деца.

Всяка година в България преждевременно се раждат 6000 бебета, които имат нужда от специализирани грижи, за да оцелеят и да се преборят.

Фондация „Нашите недоносени деца“ отбеляза Световния ден на недоносените деца, като организира онлайн конференция “Родени твърде рано: медицински и социални аспекти на развитието на недоносените деца”. Тя се проведе в периода 16-20 ноември и обхвана разнообразни теми, свързани с грижата и развитието на малките герои. Родителите имаха възможността да получат ценни професионални съвети от различни специалисти.

През ноември фондацията откри и три семейни стаи, в които родителите да могат да прекарват пълноценно време с недоносеното си бебе. Те се намират в МБАЛ Търговище и УМБАЛ „Проф. Д-р Ст.Киркович“ АД гр. Стара Загора. Разполагат с кът за кърмене и контакт „кожа до кожа“, преповиване и грижи за бебето. Предвид противоепидемичните мерки, в момента стаите са на разположение на майките на недоносени бебета в периода преди изписването им от болница.

Стойността на една семейна стая за ремонт и обзавеждане възлиза на приблизително 10 000 лв, в зависимост от нуждите на отделението.

Подкрепете кампанията „Големи чудеса за малките герои“ с дарителски SMS с текст DMS BEBE или на страницата на кампанията в сайта на DMS.

 

 

Заедно събрахме 60 609 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
23377 14458 1503 410 лв. 351 лв. 40 лв.

За кампанията

Кампанията на Фондация „Нашите недоносени деца“ е насочена към набиране на средства за три основни направления,  като всяко от тях е жизнено важно за недоносените деца!

  • Да осигурим животоспасяваща апаратура за малките герои!
  • Да изградим  семейни стаи – за повече прегръдки на недоносените бебета!
  • Да подкрепим ранното детско развитие в  център “Малки чудеса”

Всяка година се раждат твърде рано 6000 бебета, които са неподготвени за живот извън майчината утроба. Поради ниското си тегло и не напълно развитите си органи и системи, те имат нужда от специализирани грижи, за да оцелеят и да се преборят.

За съжаление в някои населени места в България неонатологичните отделения не са достатъчно добре оборудвани за нуждите на своите най-малки пациенти.

От 2012 г. до сега, фондация “Нашите недоносени деца” е дарила животоспасяваща апаратура в повече от 30 отделения в страната. Апаратурата за недоносените бебета обаче се използва активно и се амортизира бързо, за това ние непрекъснато се опитваме да отговорим на техните нужди, доколкото ни позволяват силите.

Ние знаем колко е важно за всеки родител да бъде близо до бебето си, когато то се бори за живота си. Защото самите ние сме майки, родили преждевременно и помним чувството да сме разделени от децата си месеци наред. Защото всяко бебе заслужава възможността да бъде в прегръдките на мама и татко, докато порасне достатъчно, за да напусне болничното отделение.

letter 1 на всеки 10 бебета се ражда преждевременно в България, като в някои градове недоносените бебета са много над средното за страната - близо 18%.
Включи се с помощ и като доброволец. Виж как тук