Походът срещу диабета продължава
DMS DIABET

Походът срещу диабета продължава

Сподели

Диагностицираните с диабет в България са около 500 хил. души, а в световен мащаб – 360 милиона.

По повод международния ден на диабета, 14 ноември, официално бе обявен стартът на кампанията „България срещу диабета“, която предвижда в следващите 2 години да се проведат:

  • Обучения на над 1000 диабетни сестри в училищата, детските градини и детските социални заведения в областните градове в България.
  • 5 обучителни лагера за деца с диагноза диабет тип 1 и техните родители, на които семействата да бъдат научени да използват електронните сензори и всички нововъведения в контрола на нивата на кръвната захар, както и да преоткрият талантите на децата.
  • Национален „Поход срещу диабета“, информационна кампания, скрийнинг на нивата на кръвната захар, преминаваща през 28-те областни града в България, съпровождана от национална велосипедна обиколка на България.

В Световния ден за борба с диабета в центъра на гр. Видин Lions Club Vidin съвместно с Българска Асоциация Диабет организира диабетен патрул, измерващ нивата на кръвната захар. Беше проведена информационна кампания във връзка със заболяването и бяха раздадени многo подаръци. Част от програмaта бе и активен флаш моб, изобрязяващ синия кръг – символ на борбата с диабета.

Lions Club Vidin организира кампания за набиране на средства, които да бъдат използвани за закупуване на сензори с трансмитери, необходими за деца, страдащи от диабет тип 1.
Подкрепете борбата срещу тази коварна болест с дарителски SMS с текст DIABET на номер 17 777 или с онлайн дарение.