Поход срещу диабета!

Начало на кампанията: 15.03.2019

Лайънс Клуб е създаден с идеята да извършва човеколюбиви дела, следвайки мотото на Lions International “НИЕ СЛУЖИМ”.

Поход срещу диабета!
4 728 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS DIABET

За кампанията

В България не съществува официален регистър на децата с поставена диагноза Диабет Тип 1, за такъв регистър работят трите основни специализирани ендокрийнологични болници за деца в София, Пловдив и Варна, това са и основните центрове, през които минават за лечение децата страдащи от Диабет тип 1.

Водещите експерти в лечението на диабета са обединили информационните си регистри, което определя, че обхванатите в България деца с диабет тип 1 са почти 2000 на брой.

Защо го правим

Едни от най-добрите модели последно върхово поколение за контрол на нивата на кръвната захар, предават информацията от измерванията автоматично към смарт телефон при всяко замерване на всеки пет минути, чрез специално разработен към сензора трансмитер, изпратената информация с помощта на официален безплатен софтуер (на телефона) се предава едновременно и към други смарт телефони, което позволява родителите също да могат да следят тенденциите в промените на кръвната захар на детето.

В България НЗОК е отделила средства в бюджета си за покриване на разходите за сензори. Но финансира само един вид, който работи единствено в синхрон и в зависимост с модел инсулинова помпа, което го прави на практика неизползваем без закупуването на инсулиновата помпа и нейното ползване За съжаление помпите, с които работи сензора, не са одобрени от здравната каса.

Стартовия пакет сензори и трансмитер на Декском е 153 паунда или около 350 лева. В него са включени три сензора с автоматичен апликатор и трансмитер на данни, сензора е с продължителност на ползване 10 дни, а трансмитера 90 дни. След което на месец се ползват по три сензора които са на стойност също 153 паунда, като при договор за 12 месеца, трансмитерите са безплатни. Ако се осигурят сензори за всички деца – това е сума в размер на 700 000 лева месечно.

 

letter В България не съществува официален регистър на децата с поставена диагноза Диабет Тип 1

Целта

Освен набиране на средства за закупуване и даряване на сензори и трансмитери, имаме цел да се осъществи реално и официално вноса, така че документите на сензорите да бъдат внесени в НЗОК за включване към програмата за финансиране.

Проблемът в момента не е в правото, а в парадокса, че касата финансира само одобрени по документи официално внесени медицински изделия, а производителя е склонен да отвори представителство в България само при предварителни писмени гаранции от касата, че ще се поемат разходите на пациентите, ползващи технологията.

Веднъж закупени и официално внесени сензорите, ще могат да се ползват и не само от деца но и от възрастни с диагноза Диабет Тип1 и Диабет тип 2., така нашият проект ще покрие основната си цел, а именно официално внесената апаратура да бъде одобрена и достъпна за всички страдащи от заболяването хора чрез реинбурсация на разходите от касата.

Подкрепете ни! 

 

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!