17 777

Единен Дарителски Номер

Кампании за организации

Поход срещу диабета – DMS DIABET

Кампанията е стартирала на: 15.03.2019
Поход срещу диабета – DMS DIABET
 • От началото на кампанията:
 • Събрани през еPay: 52 лв.
 • Събрани през ОББ: 405 лв.
 • Изпратени SMS: 1082 броя
 • Абонаменти от 2 лв.: 112 броя
 • Абонаменти от 5 лв.: 5 броя
 • АКТИВНИ абонаменти за текущия месец:
  Абонаменти от 2 лв.: 7 броя
  Абонаменти от 5 лв.: 0 броя

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS DIABET Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS DIABET на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)

В България не съществува официален регистър на децата с поставена диагноза Диабет Тип 1, за такъв регистър работят трите основни специализирани ендокрийнологични болници за деца в София, Пловдив и Варна, това са и основните центрове, през които минават за лечение децата страдащи от Диабет тип 1.

Водещите експерти в лечението на диабета са обединили информационните си регистри, което определя, че обхванатите в България деца с диабет тип 1 са почти 2000 на брой.

Целите на втория поход срещу диабета, организиран от Лайънс Клуб Видин, е събраните средства от дарения да бъдат прибавени към събраните до момента и да послужат за закупуване и внасяне в България на сензори и трансмитери за контрол на кръвната захар.

Защо го правим

Едни от най добрите модели последно върхово поколение за контрол на нивата на кръвната захар, предават информацията от измерванията автоматично към смарт телефон при всяко замерване на всеки пет минути, чрез специално разработен към сензора трансмитер, изпратената информация с помоща на официален безплатен софтуер(, който се инсталира на телефона ) се предава едновременно и към други смарт телефони, което позволява освен детето и родителите му да могат да следят тенденциите в промените на кръвната захар на детето.

В България НЗОК е отделила средства в бюджета си за покриване на разходите за сензори. Но финансира само един вид, който работи единствено в синхрон и в зависимост с модел инсулинова помпа, което го прави напрактика неизползваем без закупуването на инсулиновата помпа и нейното ползване За съжаление помпите, с които работи сензора, не са одобрени от здравната каса.

Инсулинова помпа се продава на свободния пазар в ценови диапазон 7000-10 000 лв., което е непосилно за голяма част от семействата в България. На практика, въпреки че има одобрен бюджет за плащане на сензори, много малка част от страдащите от заболяването ползват тези привилегии поради гореописаните факти.

Стартовия пакет сензори и трансмитер на Декском е 153 паунда или около 350 лева. В него са включени три сензора с автоматичен апликатор и трансмитер на данни, сензора е с продължителност на ползване 10 дни, а трансмитера 90 дни. След което на месец се ползват по три сензора които са на стойност също 153 паунда, като при договор за 12 месеца, трансмитерите са безплатни. Ако се осигурят сензори за всички деца – това е сума в размер на 700 000 лева месечно.

Целта

Освен набиране на средства за закупуване и даряване на сензори и трансмитери, имаме цел да се осъществи реално и официално вноса, така че документите на сензорите да бъдат внесени в НЗОК за включване към програмата за финансиране.

Проблемът в момента не е в правото, а в парадокса, че касата финансира само одобрени по документи официално внесени медицински изделия, а производителя е склонен да отвори представителство в България само при предварителни писмени гаранции от касата, че ще се поемат разходите на пациентите ползващи технологията.

Веднъж закупени и официално внесени сензорите, ще могат да се ползват и не само от деца но и от възрастни с диагноза Диабет Тип1 и Диабет тип 2., така нашият проект ще покрие основната си цел, а именно официално внесената апаратура да бъде одобрена и достъпна за всички страдащи от заболяването хора чрез реинбурсация на разходите от касата.

Подкрепете ни! 


Информация за стойността на даренията и разходите по системата.
Актуална информация за набраните дарения.

Отчитането в реално време на изпратените смс-и и постъпления от онлайн дарения е ориентировъчно, точните данни за кампанията ще намерите в Отчети/Месечни справки (pdf). Актуалните бройки абонаменти за всеки месец също ще намерите там. Броячът показва с натрупване всички направени абонаменти от началото на кампанията, а не текущите за месеца.

Всяка кампания получава минимум 90% от финансовите постъпления от дарителските sms и 95% от постъпленията от онлайн дарения.

 

Уеб адрес: lionsvidin.org/

Как да дарите?

Изпратете дарителски SMS Дарения чрез еднократни sms или sms абонамент на номер 17777 DMS DIABET Изпратете дарителски SMS с текст на латиница
DMS DIABET на номер 17 777
(за абонати на Telenor, VIVACOM и A1)