За щастливо детство на Ванеса!

Начало на кампанията: 17.12.2020

Ванеса има нужда от всекидневни рехабилитации и работа със специалист. Това ще направи живота ѝ по-лек и ще я приближи малко повече към "нормалното" детство. За 2024 год. родителите й планират процедурите да се провеждат в център "Роза Академи", Турция, където с детето ще се работи по 4 часа на ден. Необходими са още най-малко 51 000 лв.

За щастливо детство на Ванеса!
12 632 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
 • bank-icon Направи превод
  Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS VANESA

За кампанията

Ванеса е родена след нормално протекла бременност, но на втория месец след раждането е установен мозъчен кръвоизлив, ДИК синдром и дефицит на фибриноген.

Въпреки започнатото лечение в следващите месеци развива хидроцефалия и на 5-месечна възраст се налага поставянето на вентрикуло-перитонеален шънт (клапа).

Детето е и със симптоматична епилепсия и детска церебрална парализа.

Ванеса провежда активна рехабилитация в България, а от 2019 год. с нея започват работа специалистите в център “Рибем” Турция.

За 2021 год. от център Рибем е изготвена програма за 2-седмична рехабилитация всеки месец на стойност 2000 евро.

 • Разходите за престой са 350 евро на месец.
 • През останалите 2 седмици от месеца детето е рехабилитирано в болница “Сердика”, където стойността на терапията е 250 евро.

През май 2022 год. на Ванеса е поставен ботокс, за да се избегнат бъдещи контрактури на крайниците.

 • За да има ефект, са нужни ежедневни рехабилитации.
 • Всяка процедура в център „Рибем“ е на стойност 70 евро.
 • Следващото посещение в Турция ще е на 1 август. Тогава, освен рехабилитациите, детето ще мине и на контролен преглед при невролога, който ще прецени за евентуални бъдещи манипулации според състоянието ѝ.

През 2022 год. терапията на Ванеса в Турция продължава.

 • Едномесечен курс рехабилитация е на стойност около 3000 евро.
 • Към декември 2021 год. в дарителската сметка на Ванеса има 40 000 лв.
 • Необходими са още 32 000 лв.

През 2023 год. Ванеса посещава МЦ Рего, където рехабилитацията за 12 седмици е на стойност 2 160 евро. Паралелно е регулярно преглеждана в Турция от невролог и други специалисти.

За 2024 год. родителите й планират процедурите да се провеждат в център „Роза Академи“, Турция, където с детето ще се работи по 4 часа на ден. Офертата за 1 година терапия е 41 184 евро. В тази сума не са включени контролни прегледи при специалисти и престой.

letter През октомври 2023 год. във Виена на Ванеса е направена операция на тазобедрените стави. Сега има нужда от особено интензивна рехабилитация, за да компенсира обездвижването в гипс и да затвърди ефекта от операцията.

Целта

Към началото на юни Ванеса посещава по 5 дни в седмицата рехабилитационен център Blocks, където 1 час процедури е на стойност 60 лв.

За турския център „Роза Академи“ са планирани поне 3 посещения до края на годината.

Всеки ден там се работи по 4 часа с детето, като за всеки час се заплащат по 40 евро.  Отделно детето провежда занимания с логопед и водна терапия.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  Всичко ще бъде наред Бъди първият изпратил!