Младото семейство, което създаде дом – дом на възможностите.
DMS DOM

Младото семейство, което създаде дом – дом на възможностите.

Сподели

През есента Фондация за социална промяна и включване проведе кампания в помощ на младо семейство – Вълко и Яна. Благодарение на дарители те получиха храна и памперси за техните две бебета – близначките Елена и Марияна.

Бащата Вълко е бил част от програмата “Дом Възможност“ на фондацията, която подпомага млади хора, израснали в социални институции за деца лишени от родителска грижа, да водят самостоятелен живот, да си намерят работа, да изградят полезни навици и да бъдат пълноценни граждани.

Вълко има стабилна работа от близо 3 години и изплаща дълг на роднини, възползвали се от неговото положение. Той създава семейство заедно с Яна, студентка в Софийски университет.

Двамата споделят обща нелека съдба – израснали са в домове за деца без родители. Въпреки трудностите младите родители отглеждат децата си с любов, като получават подкрепа от Фондацията, която им помага при намиране на квартира, ремонтни дейности и оборудване.

Фондация за социална промяна и включване е подпомогнала 186 младежи по програма „Дом Възможност“. За издръжката на едно жилище от семеен тип по програмата са необходими 2300 лв. месечно, което включва храна, режийни и транспортни разходи, обучения и др.

Да помогнем и на други млади семейства, като това на Вълко, Яна, Елена и Марияна!

Да изпратим дарителски SMS с текст DMS DOM на 17 777 или да ги подкрепим чрез онлайн дарение .