Ателие „Прегърни ме“: Детското въображение срещу пандемията
DMS ATELIE

Ателие „Прегърни ме“: Детското въображение срещу пандемията

Сподели

Чрез своята стипендиантска програма „21 грама надежда“ сдружение „Прегърни ме“ осигурява подкрепа за деца и младежи, лишени от родителски грижи, но не и от талант.

Екипът на сдружение „Прегърни ме“ продължава да развива творческия потенциал на своите деца и по време на извънредната епидемиологична обстановка, като провежда дистанционни занимания, които да стимулират тяхната креативност и любознателност.

През месец октомври децата развиваха своите способности в областта на творческото писане. Те получиха текст с приказка, като трябваше да допишат историята, изпълнявайки възложените им задачи, а приказката оживя под формата на книга, илюстрирана от децата.

Предстои да бъдат издадени още две книги – книга с радиопиеса „Малкият принц“ и книжка ХАЙКУ, в която децата пресъздават форми и цветове и създават рисунки, в които влагат част от себе си, таланта си и любовта си.

През декември ателие „Прегърни ме“ включи рисунки на децата в календар за новата 2021 г. с тема „Софийски сюжети“.
Той, както и други рисунки и сувернири, изработени от децата, могат да бъдат закупени от коледния базар на сдружението.

Сдружение „Прегърни ме“ организира полезни творчески дейности за деца, израснали в социални домове и центрове. Те пишат разкази и стихове, рисуват, вземат участие в театрални работилници и занимания по приложни изкуства и занаяти.

Да развием техния потенциал, като подкрепим кампанията с дарителски SMS с текст DMS ATELIE или с онлайн дарение !