Шанс за Силвия!
DMS SILVI

Шанс за Силвия!

Кампанията за Силвия Николова приключва успешно. Силвия продължава с рехабилитацията след успешната трансплантация и се чувства все по-добре. Благодарим за подкрепата!

Сподели

Заедно събрахме 33 029 лв.

Брой еднократни SMS-и от 2 лв. Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Брой абонаменти 10 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
28982 723 18 0 1292 лв. 635 лв. 584 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 3 от 2 лв. 0 от 5 лв. 0 от 10 лв.

За кампанията

Силвия е с диагноза „Множествена склероза – церебро-спинална форма” от 2 години. Лекува се в УМБАЛ „Александровска”, където състоянието й се стабилизира, но след известно време отново започва да чувства слабост в крака, изтръпване на ръката и болки.

Силвия търси други начини да се лекува и подава документи в Национален медицински център „Пирогов” в Москва за лечение със стволови клетки.

След анализ на документацията тя е включена в списъка за лечение чрез имуноаблативна химиотерапия с автоложна трансплантация на хематопоетични стволови клетки.

От департамента по хематология и клетъчна терапия заявяват, че това е една от най-обещаващите терапевтични възможности за множествена склероза, а животозастрашаващи странични ефекти се наблюдават при по-малко от 1% от пациентите. Престоят е между 30 и 40 дни, а стойността на лечението е 45 000 евро.

Д-р Садарзанска (невролог) издава становище, че Силвия е подходяща за HSCT (hematopoetic stem cell transplantation).

letter Набиране на 45 000 евро, които семейството на Силвия няма възможност да осигури.