Вдъхни светлина и кураж!

Начало на кампанията: 30.11.2020

Ние сме екип от доброволци и вече седма година движим инициативата “Училищни чудеса” в двете общини. Защо там? Защото сме живели и сме били учители в тези населени места в продължение на поне 2 години.

Вдъхни светлина и кураж!
42 лв. дарени остават Виж детайли
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни sms и абонаменти. За абонати на Telenor, VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS MENTOR

За кампанията

“Тази година ще има ли “Училищни чудеса”?” – такива съобщения получаваме от ученици, които са участвали предни години в лидерската програма, която организираме в общините Ябланица и Луковит.

Ние сме екип от доброволци и вече седма година движим инициативата “Училищни чудеса” в двете общини. Защо там? Защото сме живели и сме били учители в тези населени места в продължение на поне 2 години.

Видели сме потенциала на местните хора и в същото време сме почувствали тяхната неувереност, усещане за безсилие и обреченост, които са се просмукали в средата около тях и ги възпират да преследват мечтите си.

Над 50 ученици са участвали досега в лидерската програма „Училищни чудеса” като са осъществили 25 значими за общностите им проекти.

Лидерската програма цели именно да вдъхне увереност на ученици в региона да се противопоставят на проблеми в тяхното населено място. А ако питате самите тях за лидерската програма на “Училищни чудеса”, ще чуете:

“Училищни чудеса е място, на което се учим да не пренебрегваме проблемите си, а да се опитаме да ги решим и да променим нашата среда, ако тя не ни харесва.”, ученичка от с. Румянцево.

“Училищни чудеса ни научи да вярваме в себе си и, че трябва да продължаваме напред, каквото и да става”, ученичка от с. Петревене .

letter Имаме готовност да стартираме програмата за 20 участници през февруари 2021 и да я продължим до края на годината!

Как?

За целта ще са ни необходими 4900 лв., които ще използваме за начално финансиране на проектните идеи на всеки от 20-те участници, 2 обучителни уикенда, които се надяваме, че ще можем да проведем на живо (а не онлайн) в по-топлите месеци на 2021; тестове за подбор за най-подходящ ментор за участниците.

Ако подкрепите лидерската програма в общините Ябланица и Луковит, вие вдъхвате така нужните кураж и увереност на хора от малки населени места да подобрят заобикалящата ги среда и да вдъхновят с примера си и други в своите общности и отвъд!

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!