Мека стая за остри случаи в психиатрията в Ловеч
DMS MEKA

Мека стая за остри случаи в психиатрията в Ловеч

Кампанията успя да събере необходимите средства през различни канали и е прекратена.

Сподели

Заедно събрахме 324 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
112 1 0 0 лв. 0 лв. 210 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

„Меката стая“ представлява съвременна версия на пространство за изолация, което е обзаведено с тапицирани повърхности и е звуково изолирано. Тя цели закрила в момент на липса на контрол на пациентите над тялото и поведението им.

Меката стая позволява пациентите, изведени в изолация за определен период от време, да бъдат обгрижвани и наблюдавани, без риск да се наранят и без да бъдат връзвани (фиксирани) за легло или стол, каквато е разпространената психиатрична практика.

За какво служи?
Изолацията в психиатричната практика е начин пациенти в обострено състояние да бъдат подпомогнати да овладеят кризата в защитена среда, без риск да наранят себе си или другите. Такива състояния могат да бъдат остър психотичен епизод, делир, остри състояния при детоксикация на зависими, силно агресивни състояния на деца и младежи с разстройства на привързаността

Кого обслужва меката стая?

Меката стая е предимство, както за пациента, така и за екипа на болницата.

Пациентите често преживяват изолацията като наказание, поради болезнени и некомфортни за тялото практики като връзване, но и поради чувството на унижение от невъзможността да ползват сами тоалетна, да се придвижат в пространството, да използват телесната си експресия, да заемат удобна поза за сън.

Меката стая позволява пациентите да правят всичко това без рискове и без затруднения за обгрижващия ги персонал.

Екипът на психиатричното отделение от друга страна, който трябва да изолира даден пациент, разчита на добрия контрол върху тялото на пациента, но често преживява насилственото му прилагане като унизително, а своята роля като роля на укротител или надзирател, от когото пациентът се страхува.

letter Меката стая подпомага персонала на болницата да преживее себе си през загриженост към пациентите, а не през контрол над тях.