Нашите герои са ваши герои!
DMS ARTON

Нашите герои са ваши герои!

Кампанията набра необходимите средства през различни дарителски платформи.

Благодарим за подкрепата!

Сподели

Заедно събрахме 959 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
455 2 0 120 лв. 10 лв. 370 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Фондация „АРТОН България“ дългогодишно провежда първата за страната болнична Програма АРТОН по арт терапия за деца с онкологични заболявания. Лечението с изкуство е най–лекото, носещо радост и вдъхновение!

Заедно можем да дарим арт терапия на малките герои – децата с онкологични заболявания. Арт терапията е забавление, но и емоционално възстановяване, помага на малките герои да се справят с тъгата, умората и страха, възникващи по време на борбата с коварното заболяване. С нея в стерилната болнична обстановка настава истинско вълшебство!

Усмихнат арт терапевт поднася на децата пъстър избор от възможности за майсторене – рисуване с водни пастели, с акварел, дори с пръсти, изработка на пана с естествени материали или на пластики с бързосъхнеща глина, гравиране на собствени чаши, създаване на кукли от плат и прежда, изработка на бижута, декориране на кутийки за тайни.

В друго занимание от пълен шкаф с инструменти всеки сам избира своя музикален инструмент и заедно в групата свири тактовите етюди, всички пеят и се смеят, ритмуват в синхрон под диригентство на благ и търпелив музикотерапевт.

В заниманията се включват всички – и малки, и по–големи деца, и тези, които водят на повод след себе си системите с лекарство, и онези, които не могат да станат и творят от леглото.

И така в уютна артистична обстановка, обградени с топло внимание и подкрепа от приятел, децата неусетно се потапят в съвсем друга реалност, далечна от болничната  – тази на детските мечти и радост. Те творят и се чувстват спокойни, споделят свободно преживявания, опознават себе си и света, вдъхновяват се и взаимно си помагат. Това ги прави сигурни в пътя напред и пълни сърцата им с вяра!

letter Помогнете ни да продължаваме напред! Да бъдем заедно за децата и да случваме вълшебството на лечението с изкуство!