Подари Коледа на дете в нужда!
DMS PODARAK

Подари Коледа на дете в нужда!

По Коледа наистина стават чудеса! Кампанията изпълни целта си и приключва днес, един ден преди Коледа.

Сподели

Заедно събрахме 3 270 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
786 0 0 1535 лв. 170 лв. 779 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Коледна кампания за децата от най-уязвимите групи на обществото – на тези деца им липсват неща от първа необходимост, а за много от тях изобщо няма Коледа.

За нас това е един от най-любимите празници, в който сме свикнали да получаваме подаръци. Но има деца, за които Коледа е поредния обикновен ден. Деца, които никога не са получавали подаръци, и не познават Коледната магия.

Да им помогнем заедно да опознаят и обикнат Коледната вечер!

Инициативата е насочена към  деца от крайно бедни социални групи, живеещи в много лоши битови условия, с родители без стабилни доходи или липса на такива – дълготрайно безработни. Семейства на деца с един родител, и такива, които се страхуват за своето оцеляване и изпитват несигурност за утрешният ден. 

Тежкото положение в което живеят се изразява в лоши условия за живот, лоша храна, често боледуване, липса на лекарства, липса на елементарни неща, като обувки, дрехи, играчки и детски книжки. Голяма част от тях не познават семейния уют, защото са принуден да живеят на ръба на оцеляването. Често се случва да изкарват зимите на студено и тъмно. Деца, които спят на импровизирани легла, направени от тухли и дюшеци.

На тези деца, живеещи в бедни семейства им липсват неща от първа необходимост, които са съществени за тяхното развитие. Тези липси имат негативно отражение върху тяхната мотивация за учене и образователно развитие. 

letter Защото Коледа е на всички деца!