„Оле Мале“ и коледните играчки, произведени от майки на деца с увреждания
DMS RABOTA

„Оле Мале“ и коледните играчки, произведени от майки на деца с увреждания

Сподели

Всички познаваме Красимира и Елисавета от „Майко мила“ и често се смеем с техните споделени истории за трънливия път на майчинството.

Освен да разсмиват, двете вършат тонове добри дела, а най-сериозното от тях е платформата „Оле Мале“. Тя събира на едно място труда на майки на деца с увреждания или заболявания, които по принуда или по любов са открили своето второ призвание – да творят с ръцете си.

В момента „Оле Мале“ трескаво подготвя коледната си кампания, в която се изработват коледни играчки.  Момичетата се занимават и с ремонт на складови помещения, които са им предоставени като дарение.

„Оле Мале“ отвори и физически магазин в Сердика център, който ще функционира в продължение на два месеца, а играчки, изработени от майките, се продават в десет магазина на веригата Фантастико.

За всички административни нужди, за изработката на новия им сайт и за разширяване на дейността им, момичетата от „Оле Мале“ имат нужда от приятелска ръка.

Да им я подадем, като изпратим дарителски sms с текст DMS RABOTA на номер 17 777 или направим онлайн дарение: https://dmsbg.com/10164/dms-rabota/

Заедно събрахме 27 537 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
7248 6498 1157 749 лв. 759 лв. 0 лв.

За кампанията

Оле Мале е социалната кауза на Фондация „Майко Мила“, създадена през 2016-та година от основателите на дигиталната родителска платформа Майко Мила! – Красимира Хаджииванова и Елисавета Белобрадова (понастоящем тя вече не е част от проектите).

Оле Мале е проект в подкрепа на майки на деца с увреждания, които често се налага да загърбят своите стремежи, мечти и възможности за реализация, за да останат вкъщи и да се грижат за децата си. Това обаче в повечето случаи се отразява пагубно на жените в няколко аспекта – не само ги обрича на финансов колапс, но ги лишава от досегашния им социален и емоционален живот, който работата обикновено осигурява.

Оле Мале е онлайн платформа, която събира на едно място труда на майки на деца с увреждания или заболявания, които по принуда или по любов са открили своето второ призвание – да творят с ръцете си.

В онлайн магазина на Оле Мале https://www.olemale-shop.bg/, както и на редовните сезонни физически базари, всеки може да се сдобие с удивително красиви коледни играчки, страхотни мартеници, бижута, плетени играчки, шалове и други продукти, направени ръчно от майки на деца с увреждания от различни краища на България.

letter В Майко Мила и Оле Мале вярваме, че всеки човек има нужда от независимост – финансова, професионална, личностна, за да живее достоен живот. Възможността майки на деца с увреждания да работят с нас връща увереността им, че са отново независими и пълноценни граждани, които могат да разчитат на себе си в грижата за семействата си.