Търся втора работа!

Начало на кампанията: 11.01.2017

“Оле Мале” е онлайн платформа, която събира на едно място труда на майки на деца с увреждания или заболявания, които по принуда или по любов са открили своето второ призвание – да творят с ръцете си.

Търся втора работа!
23 327 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
 • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
  Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
 • computer-icon Дари онлайн още сега!
  С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или PayPal.
 • bank-icon Направи банков превод
  BG06UBBS 80 0210 2607 2940 Oснование на превода: Дарение за DMS RABOTA

За кампанията

Ние сме две жени – Елисавета и Красимира – майки на общо четири деца и един сайт МАЙКО МИЛА, в който се опитваме да веселим майките и да им представяме една различна гледна точка към майчинството. Тъй като приемаме мисията си сериозно, решихме, че можем да сме от полза на други майки, които имат нужда от нашите усилия.

Всички знаете, че когато става въпрос за дете с увреждане, неговата съдба е на първо място, а съдбата на неговата майка обикновено остава на заден план.

Но за нас е важна съдбата на човек, на когото му се налага да се прости с работата си, която е работил досега, за да се грижи пълноценно за детето си. А щом се простиш с работата си, неминуемо изпадаш във финансов колапс, тъй като държавата не взима прекалено присърце съдбата на хората с увреждания и тези, които се грижат за тях.

В МАЙКО МИЛА вярваме, че всеки човек има нужда от независимост – финансова, работна, личностна, за да живее достоен живот. Стимулирайки жените да работят, стимулираме самочувствието им и усещането за независимост – нещо, дадено на много от нас даром.

Ето защо, за да имат възможност да оказват постоянно необходимата грижа, лечение и рехабилитация за тях, на много от майките се налага да напуснат досегашната си работа.Тежките житейски обстоятелства често стават причина и партньорите им да ги напуснат.

Така тези жени остават сами и изолирани, лишени от възможността да работят, да бъдат финансово независими и да живеят пълноценно. Преди година от майчина солидарност към тях създадохме платформата “Оле Мале!”.

“Оле Мале” е онлайн платформа, която събира на едно място труда на майки на деца с увреждания или заболявания, които по принуда или по любов са открили своето второ призвание – да творят с ръцете си.

letter Майките показват в сайта продуктите, които са произвели сами - декорации, шалове, шапки, чанти, бижута, а "Оле Мале" популяризира продуктите им на живо и онлайн, пред максимално широк кръг от хора, които ги купуват. Така майките си осигуряват доходи и по-пълноценен живот.

Целта

Искаме “Оле Мале” да се превърне в добре функционираща система, която да квалифицира майките, да им дава знания, умения, техника и материали. А произведеното от тях да бъде висококачествена продукция, реализирана в големи мащаби, за да имат добри доходи и да взимат сами решенията за живота си.

В бъдеще „Оле Мале“ ще предлага и други възможности за работа на майките, които не се занимават с ръчна работа, но са специалисти в различни професии и занимания (счетоводство, преводи, технически и административни дейности и т.н.), които могат да бъдат извършвани от вкъщи.

Ние правим всичко това, за да дадем възможност майките на деца с увреждания да бъдат финансово независими, както и да им осигурим подкрепа, разбиране и шанс да споделят своите умения, и да се почувстват пълноценни хора. Това пряко допринася за това жените да могат да осигуряват по-качествен и пълноценен живот на себе си и своите деца.

Да помогнеш е лесно

 • лева
  За успешния край Бъди първият изпратил!