„Оле Мале“ и коледните играчки, произведени от майки на деца с увреждания
DMS RABOTA

„Оле Мале“ и коледните играчки, произведени от майки на деца с увреждания

Сподели

Всички познаваме Красимира и Елисавета от „Майко мила“ и често се смеем с техните споделени истории за трънливия път на майчинството.

Освен да разсмиват, двете вършат тонове добри дела, а най-сериозното от тях е платформата „Оле Мале“. Тя събира на едно място труда на майки на деца с увреждания или заболявания, които по принуда или по любов са открили своето второ призвание – да творят с ръцете си.

В момента „Оле Мале“ трескаво подготвя коледната си кампания, в която се изработват коледни играчки.  Момичетата се занимават и с ремонт на складови помещения, които са им предоставени като дарение.

„Оле Мале“ отвори и физически магазин в Сердика център, който ще функционира в продължение на два месеца, а играчки, изработени от майките, се продават в десет магазина на веригата Фантастико.

За всички административни нужди, за изработката на новия им сайт и за разширяване на дейността им, момичетата от „Оле Мале“ имат нужда от приятелска ръка.

Да им я подадем, като изпратим дарителски sms с текст DMS RABOTA на номер 17 777 или направим онлайн дарение: https://dmsbg.com/10164/dms-rabota/

Заедно събрахме 23 662 лв.

Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
7233 5453 811 709 лв. 759 лв. 0 лв.

За кампанията

Ние сме две жени – Елисавета и Красимира – майки на общо четири деца и един сайт МАЙКО МИЛА, в който се опитваме да веселим майките и да им представяме една различна гледна точка към майчинството. Тъй като приемаме мисията си сериозно, решихме, че можем да сме от полза на други майки, които имат нужда от нашите усилия.

Всички знаете, че когато става въпрос за дете с увреждане, неговата съдба е на първо място, а съдбата на неговата майка обикновено остава на заден план.

Но за нас е важна съдбата на човек, на когото му се налага да се прости с работата си, която е работил досега, за да се грижи пълноценно за детето си. А щом се простиш с работата си, неминуемо изпадаш във финансов колапс, тъй като държавата не взима прекалено присърце съдбата на хората с увреждания и тези, които се грижат за тях.

В МАЙКО МИЛА вярваме, че всеки човек има нужда от независимост – финансова, работна, личностна, за да живее достоен живот. Стимулирайки жените да работят, стимулираме самочувствието им и усещането за независимост – нещо, дадено на много от нас даром.

Ето защо, за да имат възможност да оказват постоянно необходимата грижа, лечение и рехабилитация за тях, на много от майките се налага да напуснат досегашната си работа.Тежките житейски обстоятелства често стават причина и партньорите им да ги напуснат.

Така тези жени остават сами и изолирани, лишени от възможността да работят, да бъдат финансово независими и да живеят пълноценно. Преди година от майчина солидарност към тях създадохме платформата “Оле Мале!”.

“Оле Мале” е онлайн платформа, която събира на едно място труда на майки на деца с увреждания или заболявания, които по принуда или по любов са открили своето второ призвание – да творят с ръцете си.

letter Майките показват в сайта продуктите, които са произвели сами - декорации, шалове, шапки, чанти, бижута, а "Оле Мале" популяризира продуктите им на живо и онлайн, пред максимално широк кръг от хора, които ги купуват. Така майките си осигуряват доходи и по-пълноценен живот.