Не на дрогата!

Начало на кампанията: 04.11.2020

Програмата за рехабилитация и терапия на непълнолетни започна успешно, но голямата част от зависимите се намират в различни държавни институции или родителите са в невъзможност да ги водят и взимат, а това е основно наше правило. Нуждаем се от автомобил, който да служи за превоз на участниците ва нашата програма, за да успеем да помогнем на повече български деца.

Не на дрогата!
13 243 лв. дарени остават Виж даренията
megaphone image Помогни, като споделяш! Така кампанията ще достигне възможно най-много хора и ще събере нужните средства.
Сподели кампанията
  • phone-icon Изпрати SMS на 17 777
    Дари чрез еднократни SMS и абонаменти. За абонати на Yettel., VIVACOM и A1.
  • computer-icon Дари онлайн още сега!
    С Visa или MasterCard през виртуалния ПОС на ОББ, ePay или IRIS Solutions.
  • bank-icon Направи превод
    Български дарителски форум BG06UBBS80021026072940 Oснование: DMS OTVORI

За кампанията

Православният център за духовно обгрижване на наркозависими осъществява 24-часова програма за психо-социална рехабилитация на хора с зависимости. Терапевтичната общност съществува от 2004 г., а Сдружение „ Отвори очи“ действа от 2009 г.

Досега действащата Програма за рехабилитация и ресоциализация на зависими беше за лица над 18 г. от резидентен тип. Рехабилитационните програми, като тази на „Отвори очи“, които имат разрешение за работа от Националния център по обществено здраве и анализи, са общо 6 на брой в България.

Сдружение „Отвори очи“ успешно лицензира програма за рехабилитация и терапия на непълнолетни лица, които са злоупотребявали с наркотични вещества и към момента вече програмата е действаща. Капацитетът е 20 участника.

Терапевтична общност е модел на работа, който се е доказал като успешен при зависими. Всички такива общности сме НПО-та и се издържаме от дарения или такси.

Получаваме финансиране от държавата по Стратегията за психично здраве, но само за 3 до 5 места, не за цялата програма, която в повечето случаи е 9-12 месеца, а финансирането е за  5 месеца. Въпреки това, когато сме инвестирали труд и надежди, не оставяме човека на улицата, а даваме възможност зависимите да изкарат програмата до край.

letter Днес набираме средства, за да закупим автомобил, с който да превозваме непълнолетните участници в програмата ни за рехабилитация и терапия, тъй като голяма част от тях се намира в различни държавни институции или родителите са в невъзможност да ги водят и взимат.

Целта

Сумата, нужна за закупуването на автомобил е 20 000 лв.

„Програма за рехабилитация на лица под 18 г., които имат проблемно поведение и/или зависимост към психоактивни вещества“ вече е реалност!

Програмата е тип „дневен център“, за който се отпускат също няколко места годишно от Стратегията за психично здраве. Сградата може да събере две групи от 10 човека.

Подкрепете ни, за да помогнем!

Благодарим за всяко дарение!

Да помогнеш е лесно

  • лева
    За успешния край Бъди първият изпратил!