Не на дрогата!

Не на дрогата!

Начало на кампанията: 04.11.2020
Цел: 30 000 лв.
Остават: 17 198 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
257 27 10 691 лв. 60 лв. 11690 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 1 от 2 лв.0 от 5 лв.

За кампанията

Православният център за духовно обгрижване на наркозависими осъществява 24-часова програма за психо-социална рехабилитация на хора с зависимости. Терапевтичната общност съществува от 2004 г., а Сдружение „ Отвори очи“ действа от 2009 г.

Действащата Програма за рехабилитация и ресоциализация на зависими е за лица над 18 г. от резидентен тип. Рехабилитационните програми, като тази на „Отвори очи“, които имат разрешение за работа от Националния център по обществено здраве и анализи, са общо 6 на брой в България.

Терапевтична общност е модел на работа, който се е доказал като успешен при зависими. Всички такива общности сме НПО-та и се издържаме от дарения или такси.

Получаваме финансиране от държавата по Стратегията за психично здраве, но само за 3 до 5 места, не за цялата програма, която в повечето случаи е 9-12 месеца, а финансирането е за  5 месеца. Въпреки това, когато сме инвестирали труд и надежди, не оставяме човека на улицата, а даваме възможност зависимите да изкарат програмата до край.

letter Благодарение на средства събрани от кампанията успяхме да направим ремонт на сградата. Община Варна отпуснаха средства за обзавеждането. Останаха дребни довършителни дейности, климатици и мултимедия необходими за Програмата. Ще сме благодарни на всяка помощ, за да заработи единствения по рода си център за терапия и рехабилитация на непълнолетни лица "Св. Стилиян".