Не на дрогата!

Не на дрогата!

Начало на кампанията: 04.11.2020
Цел: 32 814 лв.
Остават: 19 564 лв.
Брой изпратени SMS-и Брой абонаменти 2 лв. Брой абонаменти 5 лв. Дарени онлайн през ПОС ОББ Дарени онлайн през ePay Дарени с
банков превод
278 33 31 1001 лв. 60 лв. 11690 лв.
АКТИВНИ абонаменти за текущия месец: 0 от 2 лв.1 от 5 лв.

За кампанията

Православният център за духовно обгрижване на наркозависими осъществява 24-часова програма за психо-социална рехабилитация на хора с зависимости. Терапевтичната общност съществува от 2004 г., а Сдружение „ Отвори очи“ действа от 2009 г.

Досега действащата Програма за рехабилитация и ресоциализация на зависими беше за лица над 18 г. от резидентен тип. Рехабилитационните програми, като тази на „Отвори очи“, които имат разрешение за работа от Националния център по обществено здраве и анализи, са общо 6 на брой в България.

Сдружение „Отвори очи“ успешно лицензира програма за рехабилитация и терапия на непълнолетни лица, които са злоупотребявали с наркотични вещества и към момента вече програмата е действаща. Капацитетът е 20 участника.

Терапевтична общност е модел на работа, който се е доказал като успешен при зависими. Всички такива общности сме НПО-та и се издържаме от дарения или такси.

Получаваме финансиране от държавата по Стратегията за психично здраве, но само за 3 до 5 места, не за цялата програма, която в повечето случаи е 9-12 месеца, а финансирането е за  5 месеца. Въпреки това, когато сме инвестирали труд и надежди, не оставяме човека на улицата, а даваме възможност зависимите да изкарат програмата до край.

letter Днес набираме средства, за да закупим автомобил, с който да превозваме непълнолетните участници в програмата ни за рехабилитация и терапия, тъй като голяма част от тях се намира в различни държавни институции или родителите са в невъзможност да ги водят и взимат.